Campo Santo – W.G. Sebald

Campo Santo bevat een selectie essays van W.G. Sebald, waarbij het middelpunt wordt gevormd door de eerste fragmenten van het grote prozawerk waaraan Sebald de laatste maanden van zijn leven werkte (hij stierf in 2001).

Het zijn de verslagen van zijn reis naar Corsica, die begint op het kerkhof van Ajaccio. In deze stukken keren veel van Sebalds vaste thema’s terug: de kracht van het geheugen en de geschiedschrijving, het verband tussen kunst en het leven, en de aanwezigheid van geesten in voorwerpen en locaties.

In het tweede deel van Campo Santo staan onder meer nog niet eerder vertaalde essays over schrijvers als Grass, Kafka en Nabokov.

Campo Santo

Auteur: W.G. Sebald
Vertaald door: Ria van Hengel
Verschenen bij: Uitgeverij De Bezige Bij
Prijs: € 24,90

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer