Agenda

Borderkitchen ontvangt Finse schrijfster Riikka Pulkkinen

Agenda 6 maart

Op donderdag 6 maart verwelkomt BorderKitchen in Den Haag de Finse schrijfster Riikka Pulkkinen. Ze wordt geïnterviewd door Arjan Peters haar roman Vreemdeling.

Riikka Pulkkinen (1980) brak – na studies filosofie en literatuur gedaan te hebben in Helsinki – in 2009 door met haar debuutroman De Grens. Het boek had grote impact in Finland en zorgde voor haar internationale doorbraak. In 2011 volgde Echt waar, nu is er haar de nieuwe roman: Vreemdeling.

In Vreemdeling vertelt Rikka Pulkkinen het verhaal van de dominee Maria. Zij ontvlucht Helsinki –  en daarmee ook haar echtgenoot – na een incident dat blijven voor haar ondraaglijk maakt. In toevluchtsoord New York moet Maria enerzijds in het reine zien te komen met haar verleden en anderzijds een heleboel nieuwe ervaringen het hoofd bieden. Een minnaar en een danseres geven Maria stof tot nadenken en dwingen haar tot een hernieuwd contact met haar eigen lichaam.

Het boek Vreemdeling is uit het Fins vertaald door Annemarie Raas en is uitgegeven door  De Arbeiderspers. Deze BorderKitchen is tot stand gekomen in samenwerking met het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. Het interview is Engelstalig.

Datum: Donderdag 6 maart
Locatie: BorderKitchen-salon, Kerkstraat 11, 2514 KP Den Haag
Aanvang: 20.00 uur
Tickets à € 5,00 zijn te reserveren via info@borderkitchen.nl of tijdens kantooruren via 070-3462355