Agenda

Boekennacht in Amsterdam

20 maart 2009 Boekennacht, 18:00-23:00, entree: gratis

Schrijversprogramma met het boekenhart op en rondom het Spui als middelpunt. Divers programma met bekende schrijvers, muzikaal literaire acts en dj’s rond het thema ‘De Nacht’.

De Boekennacht vindt plaats in het Boekenhart op 20 maart 2009. Dit is een initiatief van Amsterdam Wereldboekenstad in samenwerking met de boekhandels rond het Spui (Athenaeum Boekhandel, The American Book Center), Spui25, Boekhandel Bas Lubberhuizen en de Boekenmarkt op het Spui. Tevens participeren uitgeverij Bas Lubberhuizen, boekhandel Pegasus, Literaire Reisboekwinkel De Evenaar en de omliggende horecagelegenheden (Dante, Hoppe/Amstel en Caffe Esprit). Rond het thema ‘de Nacht’ zullen vele verschillende programma’s plaatsvinden buiten op de pleinen en in de diverse locaties met onder meer: Marion Bloem, Kester Freriks, Ted van Lieshout, Tsead Bruinja, Renske de Greef en Jesse Dorrestijn.

De programma’s vinden plaats tussen 18 uur en 23 uur. De deelnemende boekhandels (in Athenaeum Boekhandel o.a. Herman Koch) verzorgen ieder hun eigen zeer gevarieerde programma’s met voorlees- en signeersessies, interviews, voordrachten, meet&greets, kunst en nog veel meer. Op de boekenmarkt zullen dichters voordragen uit eigen werk en in Spui25 vindt een spannend debat plaats.

Het plein rond het standbeeld van ‘t Lieverdje wordt omgetoverd tot een sfeervolle ouderwetse huiskamer waar een keur van schrijvers in een intieme setting zullen voordragen uit eigen werk, zoals Jowi Schmitz, Simon Vinkenoog, Asis Aynan en Esther Gerritsen. Bezoekers krijgen de kans om met de schrijvers samen op een bankje in het schemerlicht te luisteren naar spannende, verrassende en intieme verhalen met als thema de nacht.

Verspreid over de verschillende locaties en buiten worden bezoekers betrokken bij diverse acts en verrassingen in de nacht.

In de horeca worden bezoekers meegenomen de avond in, met poëzie en muziek, waaronder optredens van Jesse Dorrestijn, Eric Vaarzon Morel en Arjen Duinker, een Bed-In… met muziek van de Beatles en verder zijn er DJ’s, speciale menu’s en nog veel meer. (Amsterdam Wereldboekenstad)

Voor meer informatie, kijk op de volgende sites: www.spui25.nl, www.amsterdamwereldboekenstad.nl, www.athenaeum.nl.