Boek Slumdog Millionaire nu als filmeditie

De film Slumdog Millionaire is zondag de grote winnaar geworden bij de Oscar-uitreikingen. Met acht beeldjes op zak laat Danny Boyles Slumdog Millionaire de concurrentie, en dan vooral die van The Curious Case of Benjamin Button, moeiteloos achter zich. Beste Film, Beste Regisseur voor Danny Boyle, Best Adapted Screenplay, Best Cinematography, Best Film Editing, Best Music (Original Score), Best Music (Best Song) en de Bart Kaëll-Award voor Best Sound Mixing.

Het boek van Vikas Swarup waarop de film gebaseerd is, is in Nederland uitgekomen bij Uitgeverij Mouria onder de titel De ongelooflijke lotgevallen van een arme geluksvogel. Vanwege de film, die nu in alle grote bioscopen van Nederland draait, is er een speciale midprice filmeditie verschenen.

Het boek gaat over een arme, nauwelijks opgeleide jonge man die meedoet aan een Indiase televisiequiz en de eerste deelnemer is die alle vragen juist beantwoordt. Hij wint het duizelingwekkende bedrag van een miljard roepie. Geen wonder dat niemand gelooft dat een zo eenvoudig iemand over zoveel kennis beschikt en dat hij wordt gearresteerd op verdenking van fraude.

Na zijn arrestatie vertelt hij het meeslepende verhaal van zijn turbulente leven – een verhaal waarin de antwoorden op de quizvragen liggen opgeslagen.

In zijn roman vertelt Vikas Swarup het soms hilarische, soms gruwelijke levensverhaal van een slimme en vertederende jonge held, op zoek naar liefde en geborgenheid. (Uitgeverij Mouria)

Lees een fragment van het boek op de site van Uitgeverij Mouria.

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer