24 februari 2009

Boek Slumdog Millionaire nu als filmeditie

De film Slumdog Millionaire is zondag de grote winnaar geworden bij de Oscar-uitreikingen. Met acht beeldjes op zak laat Danny Boyles Slumdog Millionaire de concurrentie, en dan vooral die van The Curious Case of Benjamin Button, moeiteloos achter zich. Beste Film, Beste Regisseur voor Danny Boyle, Best Adapted Screenplay, Best Cinematography, Best Film Editing, Best Music (Original Score), Best Music (Best Song) en de Bart Kaëll-Award voor Best Sound Mixing.

Het boek van Vikas Swarup waarop de film gebaseerd is, is in Nederland uitgekomen bij Uitgeverij Mouria onder de titel De ongelooflijke lotgevallen van een arme geluksvogel. Vanwege de film, die nu in alle grote bioscopen van Nederland draait, is er een speciale midprice filmeditie verschenen.

Het boek gaat over een arme, nauwelijks opgeleide jonge man die meedoet aan een Indiase televisiequiz en de eerste deelnemer is die alle vragen juist beantwoordt. Hij wint het duizelingwekkende bedrag van een miljard roepie. Geen wonder dat niemand gelooft dat een zo eenvoudig iemand over zoveel kennis beschikt en dat hij wordt gearresteerd op verdenking van fraude.

Na zijn arrestatie vertelt hij het meeslepende verhaal van zijn turbulente leven – een verhaal waarin de antwoorden op de quizvragen liggen opgeslagen.

In zijn roman vertelt Vikas Swarup het soms hilarische, soms gruwelijke levensverhaal van een slimme en vertederende jonge held, op zoek naar liefde en geborgenheid. (Uitgeverij Mouria)

Lees een fragment van het boek op de site van Uitgeverij Mouria.

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer