Boek Slumdog Millionaire nu als filmeditie

De film Slumdog Millionaire is zondag de grote winnaar geworden bij de Oscar-uitreikingen. Met acht beeldjes op zak laat Danny Boyles Slumdog Millionaire de concurrentie, en dan vooral die van The Curious Case of Benjamin Button, moeiteloos achter zich. Beste Film, Beste Regisseur voor Danny Boyle, Best Adapted Screenplay, Best Cinematography, Best Film Editing, Best Music (Original Score), Best Music (Best Song) en de Bart Kaëll-Award voor Best Sound Mixing.

Het boek van Vikas Swarup waarop de film gebaseerd is, is in Nederland uitgekomen bij Uitgeverij Mouria onder de titel De ongelooflijke lotgevallen van een arme geluksvogel. Vanwege de film, die nu in alle grote bioscopen van Nederland draait, is er een speciale midprice filmeditie verschenen.

Het boek gaat over een arme, nauwelijks opgeleide jonge man die meedoet aan een Indiase televisiequiz en de eerste deelnemer is die alle vragen juist beantwoordt. Hij wint het duizelingwekkende bedrag van een miljard roepie. Geen wonder dat niemand gelooft dat een zo eenvoudig iemand over zoveel kennis beschikt en dat hij wordt gearresteerd op verdenking van fraude.

Na zijn arrestatie vertelt hij het meeslepende verhaal van zijn turbulente leven – een verhaal waarin de antwoorden op de quizvragen liggen opgeslagen.

In zijn roman vertelt Vikas Swarup het soms hilarische, soms gruwelijke levensverhaal van een slimme en vertederende jonge held, op zoek naar liefde en geborgenheid. (Uitgeverij Mouria)

Lees een fragment van het boek op de site van Uitgeverij Mouria.

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 januari 2008

Mevrouw Couperus,Sophie Zijlstra

Maandag 2 juli 1900 vroeg in de ochtend.

Na een doorwaakte nacht, wachtend op haar man, wil Elisabeth Baud-Couperus uit haar stoel opstaan als hij eindelijk thuiskomt. Dan blijkt dat ze niet meer kan lopen…

Hiermee begint het schitterende verhaal over mevrouw Couperus, een zeer intelligente vrouw. Zoals gebruikelijk in die tijd wordt haar verlamming, na allerlei onderzoeken, gezien als een 'hysterische aandoening'. Uiteindelijk besluit ze naar dokter Bende te gaan, een arts die vrij nieuwe methodes toepast om mensen te genezen, te weten…

Lees meer