Agenda

Bijlmer Boekt

Bij Bijlmer Boekt worden literaire voordrachten afgewisseld met het gesproken woord, muziek, hiphop, stand-up comedy, dans of theaterperformances. Bijlmer Boekt is literair variété van wereldklasse, muzikaal begeleid door Pablo Nahar en gepresenteerd door schrijf­ster en initiatiefneemster Christine Otten.

Deze editie met schrijfster Hagar Peeters, cabaretier Marlon Kicken, spoken word-talent Rosa Ana, schrijfster Tessa Leuwsha, zanger Oscar Harris en zangeres Cheyenne Toney.

Hagar Peeters
Voordat Hagar Peeters (1972) een bundel had uitgebracht, brak ze als rapdichter door op het Double Talk-festival in 1997. In 1999 debuteerde ze met de bundel Genoeg gedicht over de liefde vandaag. Deze werd genomineerd voor de NPS-Cultuurprijs. In 2015 bracht ze haar debuutroman Malva uit over Malva Marina Reijes, het ‘vergeten’ kind van de Nederlands-Indische Maria Hagenaar en de Chileense dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda.

Marlon Kicken
Cabaretier Marlon Kicken kom uit Curaçao en is geadopteerd door Brabanders. Hij heeft rastahaar en spreekt met een vet Brabants accent. Zijn afkomt speelt een grote rol in zijn voorstelling Bako die vol zit met waarheden, geluk en komische verhalen.

Rosa Ana
Het talent van vanavond is spoken word-artiest Rosa Ana. Dit kind van Chileense vluchtelingen schrijft sinds haar veertiende en treedt sinds 2005 op met haar verhalen in de vorm van spoken word, rap, poetry en theater. Haar stijl is eigen, recht uit het hart, echt en persoonlijk.

Tessa Leuwsha
Schrijfster Tessa Leuwsha (1967) verzorgt dit keer het Bijlmer-verhaal. Leuwsha woont sinds 1996 in Suriname. Na het gymnasium volgde zij een opleiding toeristisch management en studeerde Engels in Amsterdam. Haar romandebuut, De Parbo-blues (uitgeverij Augustus), werd lovend ontvangen en genomineerd voor de Vrouw&Kultuur Debuutprijs 2006 en de DebutantenPrijs 2006. Leuwsha schreef ook columns en artikelen voor o.a. Opzij, Esta, de Volkskrant online, HP/De Tijd en de Ware Tijd Literair.

Oscar Harris en Cheyenne Toney
Afsluitende act is dit keer de legendarische Surinaamse zanger Oscar Harris, die onder andere een duet gaat zingen met onze ‘eigen’ Cheyenne Toney.

Speciaal voor bezoekers uit het centrum van Amsterdam pendelt ook de Bijlmerbus weer tussen het Leidseplein en Amsterdam Zuidoost. Deze vertrekt om 19.15 uur bij De Balie op het Leidseplein.

Klik hier voor bestellen van de tickets.

 

17 mei 2016