Bezoek aan haar man – Lydia Davis

‘Onder kenners gonst hij al jaren en schrijvers als Jonathan Franzen, Dave Eggers en Ali Smith gebruiken haar naam slechts met eerbied. In Nederland zijn Erik Lindner, Mustafa Stitou, K. Michel en Kees ’t Hart grote pleitbezorgers van haar werk. En nu worden haar Collected Stories dan eindelijk in het Nederlands uitgebracht in een tweedelige vertaling. SLAA en Hotel van Hassel droomden al langer over een avond rond haar werk en 18 mei is het dan zo ver.’

Mustafa Stitou schreef er dit over: ‘Ze schrijft helder en secuur, met oog voor detail en nooit wijdlopig, altijd pijnlijk economisch. Niet zelden schiet ik bij het lezen van Davis in de lach. Maar wat geestig is, schuurt bij Davis ook.’

Naast schrijfster is Davis ook vertaalster van onder meer Proust en Flaubert.

Wim Brands, fan van het eerste uur, gaat met haar in gesprek, Maarten Ornstein reageert met zijn klarinet op haar werk. En natuurlijk leest Lydia Davis voor uit haar Collected Stories.

Woensdag 18 mei / aanvang 20:00 uur / Reserveren: De Balie

Bezoek aan haar man

Auteur: Lydia Davis
Vertaald door: Peter Bergsma
Verschenen bij: Uitgeverij Atlas (18 mei 2011)
Prijs: € 24,95

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer