Agenda

Bernlef en Menkveld over Nobelprijswinnaar Tranströmer ma. 24 oktober

‘Twee waarheden naderen elkaar / Eén komt van binnenuit, één van buitenaf / en waar zij elkaar ontmoeten bestaat de kans jezelf te zien.’ Tomas Tranströmer (vert. J. Bernlef).

In de eerste aflevering van Writers Unlimited The Series staat de Zweedse dichter Tomas Tranströmer centraal. Zijn werk werd indertijd in ons land geïntroduceerd en vertaald door J. Bernlef. Bernlef omschrijft de gedichten van Tranströmer als ‘ontmoetingsplaatsen voor de doden en de levenden die in zijn gedichten even met elkaar in contact treden’.

Bernlef en Erik Menkveld zijn kenners en liefhebbers van het werk van de meest recente winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur: Tomas Tranströmer. Beide Nederlandse schrijvers zijn aan elkaar gewaagd en hun kennis, vriendschap en gevoel voor leven en werk van Tranströmer staan garant voor een spannend en intiem gesprek, gelardeerd met unieke opnames van de Zweedse dichter zelf. Dé gelegenheid om (nader) kennis te maken met een prachtig en veelzeggend oeuvre.

De avond over Tomas Tranströmer is de eerste van een serie internationale literaire avonden die Bibliotheek Den Haag organiseert i.s.m. Writers Unlimited onder de noemer Writers Unlimited The Series. In iedere aflevering komen schrijvers/dichters samen om in gesprek te gaan over een gedeeld thema.

Bernlef heeft Tranströmer menigmaal ontmoet en is opnieuw naar Scandinavië afgereisd met Menkveld om met de dichter in gesprek te gaan over werk en leven van de dichter, die, getroffen door een beroerte, strijdt met afasie en zichzelf opnieuw pianospelen heeft moeten leren. Met één hand.

Writers Unlimited The Series 1:  Bernlef en Menkveld over Tranströmer
ma 24 oktober 20:30 u Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag
toegang € 8,- CJP|Ooievaarspas|studenten|leden bibliotheek € 6,-
kaarten te koop aan de zaal (vanaf 20:00 u)
reserveren aanbevolen info@writersunlimited.nl

Zie ook: www.writersunlimited.nl

Foto: Thomas Tranströmer  (Ulla Montan fotograaf)