Agenda

Belezen en goedgekeurd: Frank Beke & Jef Geeraerts

Maandag 9 maart, 20 uur, in Literatuurhuis Passa Porta, Brussel. Toegang: gratis.

In Belezen en Goedgekeurd praten mensen die op het eerste gezicht ver van de literatuur staan over hun lievelingsboeken. De keuzevrijheid is groot: het mag zowel over fictie als over non-fictie gaan; over Nederlandstalige of anderstalige literatuur; over proza of poëzie.

Frank Beke was ruim tien jaar burgemeester van Gent en werd door vriend en vijand uitgeroepen tot beste burgemeester van Vlaanderen. Onder zijn leiding werd de Arteveldestad in 2005 bekroond tot Gezelligste stad van Vlaanderen. Dat hij geliefd was, bewees ook zijn afscheidsfeest in alle zalen van de Gentse Vooruit.

Toch is er meer dat de fiere stede en Frank Beke bindt: Gent neemt in de Nederlandse literatuur ook een belangrijke plaats in. Vele bekende schrijvers hadden hun thuisbasis in Gent, denk maar aan Jan-Frans Willems, Karel van de Woestijne, Richard Minne, Cyriel Buysse, de enige Belgische Nobelprijswinnaar literatuur Maurice Maeterlinck en aan de hedendaagse schrijvers Herman Brusselmans, Erwin Mortier, en… ingeweken Antwerpenaar Jef Geeraerts. Frank Beke houdt van boeken en van schrijvers. Hij brengt zijn vriend en auteur Jef Geeraerts mee.

Geeraerts behoeft nauwelijks een introductie. Meer dan veertig jaar is hij romanschrijver. Hij verwierf grote bekendheid met de Gangreen-boeken over zijn tijd in Congo. De laatste jaren schrijft hij vooral detectiveromans. Geeraerts werd meermaals bekroond. Hij ontving o.a. de driejaarlijkse Staatsprijs voor proza, de Gouden Strop en de Arkprijs voor het Vrije Woord. (website deBuren)

info & reserveren: info@deburen.eu