Bedankt voor uw ruimhartige bijdrage!

Dit is geen ironisch bericht, integendeel! We ontvingen reeds € 1.920 euro van de € 4.000 die we dolgraag bij elkaar krijgen om de twee websites Literair Nederland en Jong Literair Nederland.nl een jaar lang in de lucht te houden. Veel dank dus!

Maar een vreemd bericht is het wel, omdat we u graag willen bereiken, die bij de vorige mail (dit is bericht 2 van de 3) misschien nog even dacht: dat komt wel… Dat denkt u wellicht nog steeds en het is uw goed recht. Want er is voldoende aan de hand in de wereld dat onze aandacht vraagt. En bij oorlog en rampen verbleekt het belang van een website. En toch…

Toch vragen we u opnieuw ons te helpen als u vindt dat deze website recht van bestaan heeft, omdat u er soms iets op leest dat uw aandacht even vasthoudt. Met de website Jong Literair Nederland willen we de hobbel die bestaat tussen jeugdliteratuur en boeken voor volwassenen helpen slechten, zodat er weer een lezende generatie opgroeit. Op Literair Nederland kiezen we al sinds jaar en dag voor gedegen stukken over boeken die niet overal besproken worden. En voor genres die elders onderbelicht blijven. Zonder geld voor porto en andere praktische zaken lukt dat niet. 

Helpt u ons deze sites voort te zetten? Ook een klein bedrag is ons de moeite waard, als ook u maar besluit het te doneren. Het enige wat na een donatie overblijft is immers een goed gevoel.

 

               Money

               Never ask of money spent
               Where the spender thinks it went.
               Nobody was ever meant
               To remember or invent
               What he did with every cent.

               (Robert Frost)

 

Menno Hartman
Oprichter Literair Nederland

 

 

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

14 juni 2024

Een invuloefening

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juni 2014

Reizend op zoek naar politieke spanningen Reizend op zoek naar politieke spanningen

Een aantrekkelijk reisverhaal schrijven is nog een hele kunst. Naast woordkeus is de stijl van essentieel belang. Het zijn vaak de beschrijvingen van de kleine dingen die een reisverhaal groot maken. Neem bijvoorbeeld deze zin:

‘Als de Italiaanse aanklager op een stille zaterdagochtend Boog het stadspark in leidt, turen de twee zonnebrillen het pad af om naderende wandelaars te monsteren op dreigingspotentieel.’

Dit is een zin uit één van de reisverhalen van de bundel De zon is het probleem niet, van Daniël Rovers.