Agenda

Bazarow.Live met Micha Andriessen en Fleur Ravensbergen

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van het maandelijkse boekenprogramma Bazarow.Live zijn dichter/schrijver Mischa Andriessen en Fleur Ravensbergen, medeoprichter en onderdirecteur van de Amsterdamse stichting de Dialogue Advisory Group te gast. In de rubriek ‘De kwestie’ wordt er ingegaan op de aanslag op Salman Rushdie.

In OntwapendMijn leven als vredesonderhandelaar bij gewapende conflicten, van IRA tot IS doet Fleur Ravensbergen verslag van haar ervaringen als onderhandelaar. Zij nam plaats aan de onderhandelingstafel om te bemiddelen in conflicten in onder andere Baskenland, Noord-Ierland, Irak,  Sri Lanka en Congo. Roeland Dobbelaer praat met haar over haar drijfveren, aanpak en ervaringen.

Liliane Waanders gaat in gesprek met de gelouwerde dichter Mischa Andriessen die voor zijn debuut Uitzien met D (2008) de C. Buddingh’ Prijs kreeg, voor zijn vijfde bundel Het drogsyndicaat (2021) de Jan Campert Prijs ontving en onlangs met Probeer de hemel mijn huis te maken debuteerde als prozaschrijver.

Als afsluiting van het programma mogen mensen uit het publiek een boek pitchen dat volgens hen niet ongelezen mag blijven.

Bazarow.Live wordt gemaakt door Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur van ‘De Leesclub van Alles’ en boekensite Bazarow, en Liliane Waanders, (literair) journalist en programmamaker.

Entree: leden van de bibliotheek € 5,-, niet leden € 10,-
Kijk voor meer info op Bibliotheek aan het Neude.

 

14 september 2022
Aanvang: 20.00 - 21.30 uur
Bibliotheek aan het Neude
Utrecht