Agenda

Bazarow.Live in teken van Maand van de Filosofie

Uitgenodigd voor deze editie van Bazarow.Live zijn voormalig Filosoof des Vaderlands Hans Achterhuis, Joke van Leeuwen en filosoof. Schrijver Rinske Hillen schuift aan voor de rubriek ‘De Kwestie’. Daarin zal het gaan over filosofen die romans schrijven. Schrijven zij wezenlijk andere verhalen dan schrijvers die Nederlands gestudeerd hebben? Hillen schreef onder meer de romans Houtrot en Mannenmaal.

Roeland Dobbelaer gaat in gesprek met Hans Achterhuis over zijn nieuwe boek Ik wil begrijpen: de onbekende Hannah Arendt, onder andere over het belang van de joodse traditie voor haar denken en de relevantie van haar filosofie voor de verwerking van ons koloniale verleden.

Liliane Waanders gaat in gesprek met Joke van Leeuwen die dit jaar het kinderboek voor de Maand van de Filosofie Dát bedoel ik, zei de zalm, schreef. Een verhaal waarin allerlei ‘ongewone’ personages zoals een vlieg, een paardenbloem en een straatsteen elkaar ontmoeten. Ze hebben het over groot en klein zijn, over gewild zijn of verstoten.

 

Kijk hier voor meer informatie en toegangskaarten.

 

5 april 2023