Agenda

Barts Boekenclub op Koningsavond

Komende woensdag zal de ‘Koningin van de Talkshow’ Sonja Barend te gast zijn om te praten over haar memoires Je ziet mij nooit meer terug. In haar boek zoekt zij naar antwoorden op vragen die te maken hebben met het lot van haar vader en moeder tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vragen die haar sinds haar kindertijd achtervolgen, maar waar ze nooit antwoord op heeft gekregen.

Schrijver en journalist Jeroen Thijssen vertelt deze avond over zijn nieuwste roman Hazer. Het verhaal over de krakersbeweging in Haarlem in 1979. Wanneer de ouders van de 18-jarige Rogi naar Ierland vertrekken, staat hij er alleen voor. Hij kan nergens een kamer vinden en besluit in een kraakpand te gaan wonen. Rogi staat op eigen benen, laat een deel van zijn naam vallen en begint een nieuwe toekomst. Maar tegelijkertijd raakt hij op zijn weg naar volwassenheid, steeds verder verzeild in het verleden. In Hazer neemt Thijssen ons mee in een familiegeschiedenis vol (oorlogs)geheimen tegen de achtergrond van de roerige jaren tachtig.

Live muziek door Mattijs Verhallen en Ludo van der Winkel. Zij spelen nummers van hun voorstelling Dit alles, Jean Pierre Rawie in Blues waarin gedichten van Rawie worden voorgedragen zoals nooit tevoren. Daarnaast de Hebban Proza Pitch: hét podium in Amsterdam voor (nog) onbekende schrijvers. Daar  om heen is er boekverkoop, verzorgd door Peter Jansen.

 

De toegang €10,00, studenten: €6.
Reserveren via: www.bettyasfaltcomplex.nl
Meer informatie is terug te vinden op: www.bartsboekenclub.nl

 

 

26 april 2017
Aanvang: 20.30
Betty Asfalt Complex - Nieuwezijds Voorburgwal 282
Amsterdam