Agenda

Barts Boekenclub met Midas Dekkers en Connie Braam

Een avond over verval en de onafhankelijkheidsstrijd van Hendrik Witbooi.

Bioloog en schrijver Midas Dekkers is te gast om te praten over zijn boek De vergankelijkheid. In dit meest diepgravende werk uit zijn rijke oeuvre laat Midas Dekkers zien dat veel glorie op haar best is als ze aan het vergaan is. Een ode aan het verval! 

Schrijfster Conny Braam is uitgenodigd naar aanleiding van haar nieuwste roman Ik ben Hendrik Witbooi. In 1884 begint Hendrik Witbooi met zijn Nama-volk aan een profetische trektocht naar het vruchtbare noorden om de droogte van de Kalahari-woestijn te ontvluchten. Tegelijkertijd zet zo’n honderd kilometer verderop de keizerlijke afgevaardigde dr. Heinrich Göring voet aan land in de nieuwe Duitse kolonie Zuidwest-Afrika – het huidige Namibië. Wat volgt is een strijd op leven en dood tussen de Duitse Schutztruppe en de voor hun onafhankelijkheid vechtende Afrikanen. Tijdens de grote opstand van 1904 weet de tachtigjarige Hendrik Witbooi alle Afrikaanse stammen te verenigen. Hij zal de geschiedenis in gaan als een van de grootste vrijheidsstrijders die Afrika heeft gekend.

Live muziek wordt verzorgd door Saarein te Brake en is er de Hebban Proza Pitch: hét podium in Amsterdam voor onbekend literair talent.

Boekverkoop van de aanwezige schrijvers wordt verzorgd door Peter Jansen van Antiquariaat ‘De Vertraagde Tijd’.

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl

 

 

23 november 2016
Aanvang: 20.30
Bettie Asfalt Complex Nieuwezijds Voorburgwal 28
Amsterdam