Agenda

Barts BoekenClub – Lieveling & duivelskunstenaar Jeroen Bosch

Schrijver en actrice Kim van Kooten schuift aan in Barts BoekenClub om te praten over haar roman Lieveling. Het verhaal van Puck, vijf jaar oud en woonachtig met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Dan gaat haar moeder samenwonen in een kapitale villa in Zwijndrecht. Maar haar nieuwe man blijkt heel andere motieven te hebben dan het huwelijk met haar te willen beleven. Het lijkt een sprookje, maar wordt een nachtmerrie. In Lieveling – gebaseerd op het waargebeurde verhaal van haar vriendin Pauline Barendregt.

In het kader van het Jeroen Bosch-jaar is Marcel Ruijters, winnaar van de Stripschapprijs 2015, te gast naar aanleiding zijn nieuwe grafische roman Jheronimus. In de strip brengt Ruijters op grootse wijze de late middeleeuwen in alle rauwheid en schoonheid tot leven. We volgen het leven van Jeroen Bosch – als ‘den duvelmakere’ (de schepper van duivels) – en zien hoe zijn in onze ogen vaak bizarre werken in die boeiende tijd op hun plek vallen en deel uitmaken van de belevingswereld van Bosch.

Muziek wordt dit keer verzorgd door a-capellagroep The Amsterdam Vocals met nummers geïnspireerd op de thema’s van de boeken van Kim van Kooten en Marcel Ruijters. Verder die avond natuurlijk de Hebban Proza Pitch, hét podium in Amsterdam voor jong literair talent!

 

Meer info: www.bettyasfaltcomplex.nl / www.bartsboekenclub.nl

 

 

20 april 2016
Aanvang: 20.30
Het Betty Asfalt Complex
Amsterdam