Athenaeum Boekhandel opent nieuwe webboekhandel

De Athenaeum Boekhandel, met vestigingen in Amsterdam en in Haarlem, opent per 1 september een nieuwe webboekhandel op het internet. Op het internetadres www.athenaeum.nl gaat per die datum om 8.00 uur een virtuele boekhandel van start, die de ambitie heeft om uit te groeien tot een volwaardige internetvestiging van het bedrijf. Dat betekent niet alleen een veelzijdig en hoogwaardig assortiment van meer dan een half miljoen bestelbare binnen- en buitenlandse titels, maar ook een dagelijks vernieuwde website met signaleringen, recensies, interviews en nieuws over exposities en lezingen. De bezoeker kan er snel en veilig boeken kopen en die desgewenst thuis laten bezorgen.

Om 20.00 uur op diezelfde 1 september zal ook de nachtmodule van www.athenaeum.nl openen, met een voorproef van de vertaling van Amos Oz’ nieuwe verhalenbundel Dorpsleven. Ook een fragment uit de afscheidsrede van UvA-hoogleraar Piet de Rooy, stukken uit nieuwe nummers van Nexus en De Gids, een vooruitblik op tentoonstellingen van Charlotte Dumas (FOAM) en Jean Rustin (’t Dolhuys), een special rond boek en film Julie & Julia, avonden in SPUI25, en een interview met Kafka-vertaler Willem van Toorn verschijnen in september ’s nachts. Overdag zijn er de komende maand onder meer recensies te verwachten over nieuwe boeken van J.P. Toussaint, Paul Auster, Arundhati Roy en anderen, alsook aankondigingen van nieuwe tijdschriften en culturele evenementen.

Directeur Maarten Asscher meent dat de nieuwe Athenaeum-webboekhandel een aanvulling kan betekenen op wat er al aan boekenverkoopsites voorhanden is: ‘De meeste boekensites zijn meer logistieke verzendbedrijven dan echte culturele boekhandels, en ze maken gebruik van ingekochte standaardbeschrijvingen of promotieteksten van uitgeverijen. Wij willen aan het fenomeen internetboekhandel onze eigen, onafhankelijke draai geven. Wij willen een internetboekhandel zijn waar men dagelijks een bezoekje aan brengt, omdat je dag erdoor verrijkt wordt en omdat je er regelmatig boeken en ideeën zult tegenkomen waarvan je nog niet eerder had gehoord. Zonder een zorgvuldige selectie en een dagelijks vernieuwde redactionele inhoud gaat dat niet, dus daar steken we veel energie in.’

Rond 1 november zal het assortiment uitgebreid worden met eBooks. Athenaeum Boekhandel zal vanaf dat moment ook eReaders gaan verkopen.

De nieuwe website werd gebouwd door Mindbus, dat in de afgelopen jaren ook voor het Nationaal Archief, 20th Century Fox en Uitgeverij Nieuw Amsterdam heeft gewerkt. Verantwoordelijk voor de coördinatie en redactie van de nieuwe website is Daan Stoffelsen (1981), die daarvoor full-time door het bedrijf is vrijgemaakt. Eerder werkte hij in de winkel van de Athenaeum Boekhandel op het Amsterdamse Spui, waar hij de afdeling Klassieke Oudheid beheerde. In zijn vrije tijd is hij een van de mensen achter de website www.recensieweb.nl. (bron: persbericht Athenaeum)

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer