9 november 2010

Anne Wil Blankers doet voordracht De Grote Zaal

Actrice Anne Wil Blankers staat tijdens Nederland Leest 2010 in het theater met een voordracht van De Grote Zaal. Regisseur Mette Bouhuijs maakte hiervoor een speciale bewerking van het boek van Jacoba van Velde uit 1953.

Vanaf 31 oktober doet Anne Wil Blankers met een try-out van De grote zaal verschillende theaters en bibliotheken aan. Op vrijdagmiddag 19 november sluit zij Nederland Leest af met een eenmalige, exclusieve voorstelling in Koninklijk Theater Carré. Tijdens deze bijzondere middag in Carré draagt Anne Wil Blankers De Grote Zaal voor en verplaatst zich daarbij in de verschillende personages uit het boek. Het belooft een prachtige voorstelling te worden! Willem Nijholt ging haar vorig jaar voor met zijn vertolking van Oeroeg.

 Bestel nu uw kaarten voor de slotvoorstelling in Carré »

www.Nederlandleest.nl

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

11 oktober 2017

De stijl tekent de man

10 oktober 2017

Eindeloos gepieker

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer