Anne Wil Blankers doet voordracht De Grote Zaal

Actrice Anne Wil Blankers staat tijdens Nederland Leest 2010 in het theater met een voordracht van De Grote Zaal. Regisseur Mette Bouhuijs maakte hiervoor een speciale bewerking van het boek van Jacoba van Velde uit 1953.

Vanaf 31 oktober doet Anne Wil Blankers met een try-out van De grote zaal verschillende theaters en bibliotheken aan. Op vrijdagmiddag 19 november sluit zij Nederland Leest af met een eenmalige, exclusieve voorstelling in Koninklijk Theater Carré. Tijdens deze bijzondere middag in Carré draagt Anne Wil Blankers De Grote Zaal voor en verplaatst zich daarbij in de verschillende personages uit het boek. Het belooft een prachtige voorstelling te worden! Willem Nijholt ging haar vorig jaar voor met zijn vertolking van Oeroeg.

 Bestel nu uw kaarten voor de slotvoorstelling in Carré »

www.Nederlandleest.nl

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer