Agenda

Alledaagse ergernissen in het theater

Agenda // 20.30 uur// Torpedotheater // Amsterdam

Aanstaande maandag 16 maart verzorgen beeldend kunstenaar Bianca Sistermans en de dichters Eva Gerlach en Sasja Janssen een optreden in het kleinste theatertje van Amsterdam. Bianca Sistermans, Eva Gerlach en Sasja Janssen maakten samen een boek waarvoor de eerste het beeld verzorgde en de laatste twee verantwoordelijk zijn voor de tekst.

In dit boek komen bijna vijftig foto’s van Sistermans samen met teksten van de dichters Eva Gerlach en Sasja Janssen. Beeld en tekst versterken elkaar wanneer ze naast elkaar staan. Gedachten kunnen een hoge vlucht nemen als een dichter meekijkt naar gewone dingen: een snotterig zeepje, een half opgegeten boterham in een lunchtrommeltje, een barst in de muur. Gerlach en Janssen komen uit bij grote zaken als tijd, dood en liefde. Maar desalniettemin fijnzinnig en geestig. Zoals naar aanleiding van ‘het eeuwige peertje’ aan het plafond:

Te bedenken: dat definitief niet bestaat, dat alles wat
wij ons kunnen voorstellen, tegelijk alles is waaraan
wij twijfelen, dat het (…) levensbedreigend is om wat
dan ook te voltooien.

Sistermans, Gerlach en Janssen maken met kijken alledaagse zaken nieuw. Oftewel, vrij naar de Duitse dichter Christian Morgenstern: ‘de diepte zit verstopt. Waar? Aan de oppervlakte.’ Alledaagse ergernissen waar wij allemaal in ons dagelijks leven mee te maken hebben.

Het publiek wordt uitgenodigd deel te nemen aan een gesprek over deze ergernissen.

Alledaagse Ergernissen

Aanvang: 20.30 uur
Toegangsprijs: €7,50
Graag reserveren: reserveren@torpedotheater.nl
(max. 36 plaatsen beschikbaar)

Torpedo theater
Sint Pieterspoortsteeg 33, Amsterdam
020-428499 (9.00-17.00 uur)

Boekprijs: € 24,50
96 blz.
Illustraties volledig in kleur
Verschenen bij Afdh Uitgevers