Agenda

Aidan Chambers geeft lezing over theaterbewerking van zijn boek 'Dit is alles'

Aidan Chambers vertelt tijdens zijn lezing over de adaptatie van zijn roman naar het theater, een proces dat hij steeds van dichtbij wil meemaken.

Eerder in Vlaanderen werd van hem De Tolbrug als toneelstuk gebracht met oa. Pieter Embrechts en Robbie Cleiren.
Dit is alles
verteld het verhaal van de negentien jarige Cordelia Kenn. Ze is zwanger en schrijft een autobiografie voor haar ongeboren dochter waarin ze minutieus haar eigen ik ter discussie stelt. Dit boek van Aidan Chambers uit 2007 gaat over dromen, filosofie, verliefdheid, seks en dood. Het is een intiem verhaal over het leven van Cordelia Kenn en haar eerste en grootste liefde Will Blacklin.

In het voorjaar van 2009 bewerkte Marieke Dilles (de Roovers, De smaak van De Keyser) Dit is alles voor haar afstudeerproject aan het Herman Teirlinckinstituut in Begie. Nu herwerkt zij het verhaal van Cordelia tot een herkenbare theaterproductie.

Leven en werk Aidan Chambers
Na zijn middelbare schooltijd en militaire dienst volgt Aidan Chambers een opleiding tot docent Engels. Zijn eerste betrekking als docent is op een school in Southend-on-Sea. Hij raakt er gefascineerd door het christendom en besluit in 1960 om toe te treden tot een Anglicaanse kloostergemeenschap. Zeven jaar later komt hij tot het inzicht geen echte gelovige te zijn, en verlaat hij de orde. Intussen blijft Chambers schrijven en in 1968 besluit hij fulltime schrijver te worden. In datzelfde jaar trouwt hij met Nancy Lockwood. Samen geven ze het tijdschrift Signal uit, gewijd aan kinder- en jeugdliteratuur. Zijn meest bekende romans zijn Dance on my Grave (Je moet dansen op mijn graf), The Toll Bridge (De Tolbrug) en This is all (Dit is alles).

Chambers is meerdere keren onderscheiden voor zijn boeken. In 2002 won hij de prestigieuze Hans Christian Andersen prijs. In 2003 werd hem een eredoctoraat verleend door de Zweedse universiteit van Umeå, op 3 december 2008 ontving hij een eredoctoraat in de letteren van de universiteit van Gloucestershire.

 

dinsdag 15 november, 20:15 uur
In het Engels
HETPALEIS
Theaterplein, 2000 Antwerpen, Belgie

Reserveren aanbevolen: onthaal@hetpaleis.be
T 0032 (0)3 202 83 60