Agenda

AAP – Rozentheater

AAP, door thEAter EA. Donderdag 14 tot en met zaterdag 16 mei, Late Night Studio om 22 uur in de bovenzaal van het Rozentheater in Amsterdam

Een aap is tijdens een jachtexpeditie gevangen genomen en per schip naar Europa gevoerd. Na vijf jaar ervaring te hebben opgedaan in de mensenwereld vertelt hij aan de hoge heren van de Academie waarom hij gestopt is aap te zijn om voortaan een mensenleven te leiden.

AAP is een bewerking naar het verhaal ‘Ein bericht für eine Akademie’ van Franz Kafka (1883-1924). Dit korte verhaal werd door critici gezien als een satire op de assimilatie van de Joden in de wereldgeschiedenis.
Regisseur Tarkan Köroglu gaat nog een stapje verder: hij zet een geassimileerde buitenlander neer die een voorstander van de rechtse politiek is geworden. Köroglu wil met deze voorstelling de integratiepolitiek van het Westen bekritiseren.

Regie: Tarkan Köruglu | Spel: Sadettin Kirmiziyüz

Acteur Sadettin Kirmiziyüz
AAP is een korte komische monoloog, die opgevoerd gaat worden door de jonge en talentvolle acteur Sadettin Kirmiziyüz. Sadettin is onlangs afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Hij ontving in 2008 de Henriëtte Hustinx-prijs, de driejaarlijkse prijs voor meest talentvolle student van de Toneelacademie Maastricht. Na zijn opleiding speelde hij onder andere bij Het Nationaal Toneel in Hollandse Spoor (2008). Hij baarde veel opzien met zijn afstudeervoorstelling Avondland (2008). (bron: Rozentheater)

Lees meer en reserveer www.rozentheater.nl, en www.theaterea.nl

Foto: Jochem Jurgens