Agenda

A.N. Ryst, Aron Brouwer en Marthijn Wouters in Barts BoekenClub

A.n. Ryst – pseudoniem van Daan Remmerts de Vries, werd bekend als kinderboekenschrijver en illustrator, maar schrijft ook voor ‘young adults’ en volwassenen Hij is bij Bart Boekenclub te gast om te praten over zijn verhalenbundel De blauwe maanvis. In 2014 maakte Ryst naam met zijn avonturenroman De harpij, waaraan hij meer dan twintig jaar werkte en dat lovend werd ontvangen. De blauwe maanvis is het vervolg hierop. Het is een wonderbaarlijke verzameling verhalen, vaak met een bovennatuurlijk tintje, over onalledaagse mensen die zwerven door het oerbos in het aardse paradijs. Alle personages in deze  verhalenbundel worstelen met hun demonen en met zichzelf. A.N. Ryst schetst hun streven naar onsterfelijkheid.

Aron Brouwer en Marthijn Wouters zijn te gast naar aanleiding van hun veelbesproken boek Willem van Oranje. De opportunistische Vader des Vaderland. Hierin concluderen zij dat van deze heldenstatus niets overblijft. Sterker nog: Willem van Oranje was een opportunist met dictatoriale trekjes. Is hier wel sprake van historische correctie? Bart gaat hierover in gesprek met Aron en Marthijn.

Verder deze avond: live muziek door singer songwriters en de Hebban Proza Pitch: hét podium in Amsterdam voor debuterend schrijftalent.

 

Voor meer informatie en tickets, kijk op: www.bettyasfaltcomplex.nl / www.bartsboekenclub.nl

En wie wil weten hoe deze avonden verlopen kan nu gesprekken terug kijken op: youtube-kanaal van Barts BoekenClub.

 

 

22 februari 2017
Aanvang: 20.30
Betty Asfalt Complex - Nieuwezijds Voorburgwal 282
Amsterdam - Entree €10. Student en CJP: €6.