Literaire Avond in de Nieuwe Anita voor Amnesty International

Niels Carels debuteerde met de roman Neon. In september zal zijn nieuwe roman Betamax verschijnen bij uitgeverij Van Gennep. Froukje van der Ploeg ontving de schrijversbeurs van Hollands Maandblad. Ze schreef de dichtbundel Kater, die in 2006 uitkwam bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Dichter Eus doet in het VPRO-programma de Avonden wekelijks verslag over zijn bundel in wording Gedwongen Omgang, die hij bij de Bezige Bij zal uitbrengen. Hij speelde een hoofdrol in de documentaire Slammers, over podiumdichters. Het debuut Sneeuweieren van Ricus van de Coevering zal in oktober uitkomen bij uitgeverij Van Gennep. Hij ontving voor deze roman een beurs van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Van Martien Bos werden verhalen opgenomen in verschillende tijdschriften en verzamelbundels. Voor de GPD-dagbladen tekent hij wekelijks een schrijversportret. Van Lucas Winnips verscheen bij uitgeverij 521 de verhalenbundel Louise Honing. Bitterkomische verhalen die doen denken aan de oude Jiskefet, aldus de Volkskrant.

De muziek van de avond is in handen van Trauma Club. De melancholische nummers zullen akoestisch worden gebracht door de Fins/Zweedse multi-instrumentalist en rasrocker Jani Erickson.

De deuropbrengst van de avond zal geheel ten goede komen aan Amnesty International. Speciale aandacht zal worden gevraagd voor Shi Tao. Deze Chinese journalist, schrijver en dichter is in China tot tien jaar cel veroordeeld wegens het versturen van een e-mail naar vrienden in de VS. Officieel wordt hij ervan verdacht staatsgeheimen naar het buitenland te hebben gestuurd. Zijn mail betrof de officiële richtlijnen die journalisten van de autoriteiten in 2005 ontvingen voor berichtgeving over de herdenking van het bloedbad op het Tiananmen-plein in 1989.

Programma

20.00 uur Deur Open

21.30 uur Froukje van der Ploeg

21.40 uur Niels Carels

21. 50 uur Martien Bos

22.00 uur Trauma Club: acoustic set

22.30 uur Lucas Winnips

22.40 uur Ricus van de Coevering

22.50 uur Eus

23.00 uur Trauma Club: acoustic set

http://www.nielscarels.blogspot.com – www.nielscarels.blogspot.com ; http://www.froukjevanderploeg.nl – www.froukjevanderploeg.nl http://www.ricusvandecoevering.nl – www.ricusvandecoevering.nl (onder constructie) http://www.isound.com/traumaclub – www.isound.com/traumaclub ;http://www.lucaswinnips.nl – www.lucaswinnips.nl ; http://www.amnesty.nl – www.amnesty.nl ; http://www.denieuweanita.com – www.denieuweanita.com

De entree bedraagt 3 euro

Recent

17 december 2018

Wellust van woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 december 2008

Zeer korte verhalen

Door Coen Peppelenbos

Er zijn mensen die nog nooit van de schrijver A.L. Snijders hebben gehoord. Dat ligt aan die mensen. Jarenlang had hij een column in Het Parool en later in regionale dagbladen. Die columns werden uitgegeven door Thomas Rap en zijn de afgelopen jaren nog herdrukt in twee dikke verzamelbundels.

Lees meer