By Heart / Uit het hoofd

Het hierondergeplakte gaat over het programma van donderdag a.s. in Utrecht; een dag later (vrijdag 10 nov) is men in Perdu te Amsterdam, zie: http://www.perdu.nl/agenda.cfm – http://www.perdu.nl/agenda.cfm.

Op donderdag 9 november aanstaande zullen drie veelbelovende dichters uit Groot-Brittannië naar Utrecht komen voor het poëzieprogramma ‘By Heart/Uit het Hoofd’ van Het Poëziecircus. In filmtheater ’t Hoogt dragen Daljit Nagra, Antony Dunn en Sarah Corbett hun teksten voor die zijn vertaald door de Nederlandse dichters

Recent

17 juli 2018

Legenden en leven

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer