CYRILLE OFFERMANS in gesprek met BERNLEF

The John Adams Institute presenteert i.s.m. De Bezige Bij en Felix Meritis:
 D I T   B O E K   R E D T   J E   L E V E N

een avond met A.M. HOMES
dinsdag 23 mei 2006, aanvang 20.00 uur

De Amerikaanse schrijfster A.M. Homes komt naar Amsterdam om haar meest recente en onlangs in het Nederlands vertaalde roman Dit boek redt je leven (This Book Will Save Your Life) te bespreken. Dit boek redt je leven is een even geestig als ontroerend portret van een man die besluit zichzelf te veranderen. Met precisie en compassie en met een bijzonder gevoel voor humor schrijft Homes over wat er in het leven het meest toe doet: onze dromen en verlangens, en onze diepdoorvoelde, maar altijd tot mislukken gedoemde behoefte aan oprecht contact met anderen.

Over Homes en haar laatste boek: 'Dit moedige boek over een man die opnieuw een plek in de wereld probeert te veroveren heeft alles in zich om het ijkpunt van een generatie te worden.' (Stephen King)

'Zo nietsontziend als A.M. Homes is al lange tijd niet meer geschreven in de Amerikaanse literatuur. Smerigheid en schoonheid gaan een monsterverband in taal aan.' (Joost Zwagerman in NRC Handelsblad)

A.M. Homes schreef eerder drie spraakmakende romans en de veelgeprezen verhalenbundel Wat je moet weten. Homes schrijft onder meer voor Vanity Fair, The New Yorker en The New York Times.

Kristien Hemmerechts, Belgisch schrijfster en hoogleraar Engelse Taal- en Letterkunde aan de Katholieke Universiteit Brussel, treedt op als moderator.
Met speciale dank aan Aegon, Ministerie van OCW, American Embassy The Hague en het Van den Berch van Heemstede Fonds.
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: €15,- / €12,50 (leden The John Adams Institute) / €7,50 (studenten, CJP, Pas 65, Stadspas)
Reserveren: leden via http://www.john-adams.nl/lectures/tickets.html – www.john-adams.nl/lectures/tickets.html, niet-leden via AUB Ticketshop (Leidseplein 26, Amsterdam), VVV kantoren en de UITlijn: tel. 0900-0191 (€0.40 pm)
Locatie: Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam.

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer