29 april 2006

Longlist en shortlist wordt ¦ tiplijst en toplijst

longlist en shortlist. Enkele mooie ‘losse’ woorden hebben het daardoor niet gehaald, bijvoorbeeld kroonlijst. Ook vielen lange lijst en korte lijst snel af, net als een paar té creatieve vondsten (schuurlijst en polijst, waslijst en wordtlijst). De kanshebbers waren uiteindelijk kort en duidelijk, zoals startlijst en finalelijst, kanslijst en winlijst, en de winnende woorden tiplijst en toplijst.

Tiplijst en Toplijst 2006

De tiplijst AKO Literatuurprijs 2006 (maximaal 25 titels) wordt op 6 september 2006 bekendgemaakt; de toplijst (minimaal 3, maximaal 6 boeken) op vrijdag 13 oktober. Op vrijdag 17 november maakt juryvoorzitter H.K.H. Prinses Laurentien bekend welk boek bekroond is met de AKO Literatuurprijs 2006. Van de prijsuitreiking wordt evenals vorig jaar rechtstreeks verslag gedaan in het televisieprogramma RTL Boulevard, dat die avond geheel in het teken staat van de AKO Literatuurprijs.

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

Literair Nederland - 10 jaar geleden

29 oktober 2007

Roman met cartoonachtige taferelen
Door Rabin Gangadin

De opvatting dat de zintuiglijke waarneembare wereld de enige werkelijkheid is, is tegenwoordig niet meer vol te houden. In die andere dimensie van werkelijkheid speelt niet alleen de nieuwe natuurkunde, maar ook de religieuze ervaring een belangrijke rol.
De ervaring van mensen die contact zouden hebben gehad met een werkelijkheid die uitstijgt boven de alledaagse werkelijkheid, betreft een waarneming van het transcendente, a.h.w.

Lees meer