Longlist en shortlist wordt ¦ tiplijst en toplijst

longlist en shortlist. Enkele mooie ‘losse’ woorden hebben het daardoor niet gehaald, bijvoorbeeld kroonlijst. Ook vielen lange lijst en korte lijst snel af, net als een paar té creatieve vondsten (schuurlijst en polijst, waslijst en wordtlijst). De kanshebbers waren uiteindelijk kort en duidelijk, zoals startlijst en finalelijst, kanslijst en winlijst, en de winnende woorden tiplijst en toplijst.

Tiplijst en Toplijst 2006

De tiplijst AKO Literatuurprijs 2006 (maximaal 25 titels) wordt op 6 september 2006 bekendgemaakt; de toplijst (minimaal 3, maximaal 6 boeken) op vrijdag 13 oktober. Op vrijdag 17 november maakt juryvoorzitter H.K.H. Prinses Laurentien bekend welk boek bekroond is met de AKO Literatuurprijs 2006. Van de prijsuitreiking wordt evenals vorig jaar rechtstreeks verslag gedaan in het televisieprogramma RTL Boulevard, dat die avond geheel in het teken staat van de AKO Literatuurprijs.

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer