18 april 2006

Nederlandse schrijvers en Jeugdtheater Stella Den Haag met Boekids naar Suriname

Op vrijdag 28 april presenteert Annejet van der Zijl haar SuriBoek Sonny Boy, in Caribbean literair café POSH, Paramaribo. Sonny Boy wordt in een nieuwe, zeer betaalbare, uitgave speciaal in Suriname gedrukt met nooit eerder gepubliceerde foto's, een extra hoofdstuk en een interview met de auteur en ‘Sonny Boy’ Waldemar Nods. Op zaterdag 29 april treden de Nederlandse schrijvers samen met hun Surinaamse collega’s op tijdens de literaire manifestatie in het Cultureel Centrum van de Nederlandse Ambassade in Paramaribo. Aan het programma nemen van Surinaamse zijde deel: Ismene Krishnadath, Rappa, Tessa Leuwsha, Ellen Ombre en Cynthia McLeod. Op 2 mei is er in literair café Tori Oso een debatavond over jeugdliteratuur met de aanwezige Nederlandse kinderboekenschrijfster Francine Oomen, de Vlaamse auteur Bart Moeyaert en hun Surinaamse collega’s Gerrit Barron en Rappa. De schrijvers debatteren en discussiëren n.a.v. het gedicht ‘Ik ben lekker stout’ van Annie M.G.Schmidt over of een kinderboekenschrijver een pedagogische verantwoordelijkheid heeft. Voorts bezoekt de Nederlandse delegatie van 2 t/m 5 mei circa 20 scholen en PABO’s waar zij gastlessen verzorgen en schrijfworkshops geven aan zowel kinderen als volwassenen. 

Het jeugdtheatergezelschap Stella Den Haag treedt zeven maal op in Theater Thalia met de voorstelling Venetië, gebaseerd op het kinderboek De Kleine Kapitein van Paul Biegel. Daarnaast zal de artistiek leider van Stella Den Haag, Hans van den Boom, middels meetings en audities de voorstelling overdragen aan Surinaamse theatermakers, zodat de voorstelling na vertrek van Stella doorgespeeld kan worden op scholen in de districten van Suriname. 

In februari 2006 heeft Boekids in Den Haag een inzamelingsactie “Kinderboeken voor Suriname” gehouden. Flip van Duijn schonk daarnaast 11 dozen kinderboeken geschreven door zijn moeder Annie M.G. Schmidt. De duizenden ingezamelde prenten,- en leesboeken worden verspreid op scholen en bibliotheken in de verschillende districten.

http://www.boekids.nl – Meer informatie

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

11 oktober 2017

De stijl tekent de man

10 oktober 2017

Eindeloos gepieker

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer