23 maart 2006

Haganum Festival

Leerlingen van alle soorten Haagse scholen doen actief mee aan het festival. De voorbereiding is al druk gaande. Onder begeleiding van kenners wordt geoefend op poetry slams, monologen, korte toneelstukken, rapnummers, liederen en de kunst van het debat. Jonge Hagenaars zetten hún ideeën over recht en vrede op papier. Het bruist en het gonst en op 8 april komt het er allemaal uit.
Uniek aan Haganum is de mix van leerlingen en vakmensen. Ruim dertig zeer gerespecteerde namen nemen je mee in hun wereld. De beste schrijvers, de meest fabelachtige dichters, eigenzinnige muzikanten, scherpe grappenmakers en hooggeplaatste voorvechters van recht en vrede.

Namen? Je wilt nu al namen? Een paar dan…

Abdelkader Benali, schrijver. Hij is jong, een waar talent en zijn ster rijst snel aan het Nederlandse literatuurfundament. Schrijft ook toneelstukken. Het plezier spat er bij Benali vanaf. Zijn verhalen nemen je mee naar een bruisende wereld vol mensen, mythes en kansen op geluk.

Manon Uphoff, schrijfster. Midden jaren zestig geboren als ‘nummer 11’ in een groot gezin. Wegens onaangepast gedrag verschillende malen van school verhuisd. Debuteerde in ’94 met het verhaal Poep en laat de pen niet meer los. Dit tot grote vreugde van lezend Nederland. Uphoff schrijft met grote passie over alle facetten van het menselijk hart.

De 4 van Den Haag, dichters. Misschien heb je de posters zien hangen: vier linke koppen die gevaarlijk in de lens kijken. Als je goed kijkt, zie je ook de pretoogjes. De 4 van Den Haag maken rauwe, seksuele, hilarische en op en top Haagse poëzie. Rock ‘n roll.

J.W. Roy, zanger, muzikant. Sfeervolle luisterliedjes met ballen. Roy houdt het klein en echt. Het gaat over zijn onrust, passie, schuld en twijfel. Het maakt niet zoveel uit wat je muzikale smaak is, Roy pakt vrijwel iedereen bij de strot. Een zeldzame gave.

Gummbah, komediant extraordinaire. Gummbah’s echte naam is Gertjan van Leeuwen. Je kent hem als een van de meeste grenzeloze en populaire striptekenaars van Nederland. Dezelfde bizarre humor steekt hij ook in de verhalen waarmee hij al jaren op de planken staat. Absurd grappig.

Met verder: Huub Oosterhuis, Driek van Wissen, Karin Giphart, De WoordDansers, Thé Lau, Roos, Vincent Bijlo, Tom Sligting en twintig andere namen. Hou de site goed in de gaten en zet 8 april alvast in de agenda.
Haganum 2006, ’t komt eraan.

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De Kunst van het Nietsdoen (2004) van Theo Fischer reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme; het niet steeds willen ingrijpen in de gebeurtenissen van je leven en de dingen naar je hand te willen zetten of bezweren.

Lees meer