Schaduwprijs 2005 voor Roué Hupsel

De prijsuitreiking vormde tevens de officiële opening van de Maand van het Spannende Boek. Andere schrijvers die dit jaar meedongen naar de prijs waren: Marelle Boersma, James Defares, Ab Fernhout, Ton Kamlag, Maurice Kummer, Mieke de Loof, Arno Ruitenbeek, Johanna Spaey, Gebr. Wagenaar (ps. van Gert Jan de Vries en Auke Leistra) en Agathe Wurthgenomineerd. De prijs betekent voor Hupsel een belangrijke erkenning van zijn schrijftalent en een grote stap in de richting van gevestigd schrijverschap. Hupsel ontvangt een bedrag van â?¬ 500 en een zeefdruk van Dick Bruna. Het is een aanmoedigingsprijs en een meedingende titel moet het eerste fictiewerk van de auteur zijn, verhalen(bundels) niet meegeteld. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Freddy Michiels met Het Hollywood complot.
Blinde muren is het spannende romandebuut van Roué Hupsel en speelt zich af in Suriname en Frans Guyana. Drugssmokkelaars, chantagepraktijken en een integere politieman zijn enkele van de ingrediënten die Hupsels boek de nodige spanning meegeven. De roman is uitgegeven bij Uitgeverij Conserve. De auteur is in het dagelijks leven journalist en zet zich in zijn vrije tijd in voor de Schrijversgroep '77, de vereniging waarin Surinaamse schrijvers hun krachten al bijna 30 jaar bundelen.

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer