Schaduwprijs 2005 voor Roué Hupsel

De prijsuitreiking vormde tevens de officiële opening van de Maand van het Spannende Boek. Andere schrijvers die dit jaar meedongen naar de prijs waren: Marelle Boersma, James Defares, Ab Fernhout, Ton Kamlag, Maurice Kummer, Mieke de Loof, Arno Ruitenbeek, Johanna Spaey, Gebr. Wagenaar (ps. van Gert Jan de Vries en Auke Leistra) en Agathe Wurthgenomineerd. De prijs betekent voor Hupsel een belangrijke erkenning van zijn schrijftalent en een grote stap in de richting van gevestigd schrijverschap. Hupsel ontvangt een bedrag van â?¬ 500 en een zeefdruk van Dick Bruna. Het is een aanmoedigingsprijs en een meedingende titel moet het eerste fictiewerk van de auteur zijn, verhalen(bundels) niet meegeteld. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Freddy Michiels met Het Hollywood complot.
Blinde muren is het spannende romandebuut van Roué Hupsel en speelt zich af in Suriname en Frans Guyana. Drugssmokkelaars, chantagepraktijken en een integere politieman zijn enkele van de ingrediënten die Hupsels boek de nodige spanning meegeven. De roman is uitgegeven bij Uitgeverij Conserve. De auteur is in het dagelijks leven journalist en zet zich in zijn vrije tijd in voor de Schrijversgroep '77, de vereniging waarin Surinaamse schrijvers hun krachten al bijna 30 jaar bundelen.

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer