KNETTERENDE LETTEREN

Schrijver Toon Tellegen leest twee verhalen voor uit zijn pas verschenen bundel Middenin de nacht. Het zijn de beginwoorden van verhalen waarin het donker en stil is en waarin dieren vooral niet slapen, maar zich overgeven aan filosofische bespiegelingen over het leven.
Mance Post werd berucht met de slordig aangeklede kinderen uit de Madelief-boeken van Guus Kuijer. Maar ze illustreert niet alleen kinderboeken, haar prenten bevolken ook de dierenverhalen van Toon Tellegen. Een gesprek over vijftig jaar illustratorschap.
presentatie: Kenneth van Zijl

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer