KNETTERENDE LETTEREN

Schrijver Toon Tellegen leest twee verhalen voor uit zijn pas verschenen bundel Middenin de nacht. Het zijn de beginwoorden van verhalen waarin het donker en stil is en waarin dieren vooral niet slapen, maar zich overgeven aan filosofische bespiegelingen over het leven.
Mance Post werd berucht met de slordig aangeklede kinderen uit de Madelief-boeken van Guus Kuijer. Maar ze illustreert niet alleen kinderboeken, haar prenten bevolken ook de dierenverhalen van Toon Tellegen. Een gesprek over vijftig jaar illustratorschap.
presentatie: Kenneth van Zijl

Recent

14 september 2018

Een meer van wanhoop

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer