Lezen &cetera – live

Op zondag 30 januari vertelt (2002), over zijn biografie

De tweede gast is de Britse schrijver (, maar ook naar zijn nog te verschijnen nieuwe roman, waarvoor hij deze maanden onderzoek doet in Nederland.

Het slotstuk van , die deze maand zijn vijfde dichtbundel publiceert. met cd) is een cyclus over een man op de rand van de waanzin. Slaat de voormalige ?Maximale dichter hiermee een nieuwe weg in? Beschouwt Zwagerman zichzelf nog steeds als een postmodernist? En voelt hij zich eigenlijk meer dichter dan romanschrijver? Vier dagen na de verkiezing van de nieuwe Dichter des Vaderlands, waarvoor hij zich nadrukkelijk kandidaat heeft gesteld, zal Zwagerman deze en andere vragen beantwoorden, waarna hij enkele gedichten uit

Recent

4 december 2018

Verglijden van de tijd

3 december 2018

Er was eens ...

Literair Nederland - 10 jaar geleden

12 december 2008

Recensie door Dominique Rothengatter
Recensie door Dominique Rothengatter

Onderhoudende en dikwijls humoristische schets over Suriname

‘Suriname in het hart’, is een onderhoudend boek, dat in reportageachtige stijl een persoonlijke schets geeft van de ervaringen van een journalist en zijn gezin in het hedendaagse Suriname. Als lezer maak ik gaandeweg kennis met de taal, cultuur, journalistieke en de politieke situatie door de ogen van een ‘bakra’ (‘…een bleke Hollander…’). De rode draad door dit verhaal is de liefde voor Suriname van de freelance journalist Diederik Samwel en zijn vrouw Mirjam en hun kinderen Rover, Momo, Sigi en Donna voor dit relaxte maar ook eigenzinnige land.

Lees meer