Lezen &cetera – live

Op zondag 30 januari vertelt (2002), over zijn biografie

De tweede gast is de Britse schrijver (, maar ook naar zijn nog te verschijnen nieuwe roman, waarvoor hij deze maanden onderzoek doet in Nederland.

Het slotstuk van , die deze maand zijn vijfde dichtbundel publiceert. met cd) is een cyclus over een man op de rand van de waanzin. Slaat de voormalige ?Maximale dichter hiermee een nieuwe weg in? Beschouwt Zwagerman zichzelf nog steeds als een postmodernist? En voelt hij zich eigenlijk meer dichter dan romanschrijver? Vier dagen na de verkiezing van de nieuwe Dichter des Vaderlands, waarvoor hij zich nadrukkelijk kandidaat heeft gesteld, zal Zwagerman deze en andere vragen beantwoorden, waarna hij enkele gedichten uit

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer