Lezen &cetera – live

Op zondag 30 januari vertelt (2002), over zijn biografie

De tweede gast is de Britse schrijver (, maar ook naar zijn nog te verschijnen nieuwe roman, waarvoor hij deze maanden onderzoek doet in Nederland.

Het slotstuk van , die deze maand zijn vijfde dichtbundel publiceert. met cd) is een cyclus over een man op de rand van de waanzin. Slaat de voormalige ?Maximale dichter hiermee een nieuwe weg in? Beschouwt Zwagerman zichzelf nog steeds als een postmodernist? En voelt hij zich eigenlijk meer dichter dan romanschrijver? Vier dagen na de verkiezing van de nieuwe Dichter des Vaderlands, waarvoor hij zich nadrukkelijk kandidaat heeft gesteld, zal Zwagerman deze en andere vragen beantwoorden, waarna hij enkele gedichten uit

Recent

19 september 2018

Omdenken in optima forma

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer