Blaman, de musical

Blaman durfde als lesbienne uit de kast te komen in een tijd dat dit een moedige en baanbrekende daad was. Om in 1948 een boek te schrijven als Eenzaam avontuur met veel autobiografische elementen en een lesbisch stempel, daarvoor was durf nodig. Zij werd het middelpunt van een langdurig schandaal en aangeklaagde in een schijnproces. Toch zou zij voor deze roman de literatuurprijs van de stad Amsterdam ontvangen en in 1956 de P.C. Hooftprijs voor haar gehele oeuvre.

De musical volgt haar leven met liedteksten van Hetty Kleinloog op muziek van Christie de Wit, Noortje Braat en Dominique Romeny. Ook zijn vijf oorspronkelijke gedichten van Anna Blaman op muziek gezet.

Dit alles levert een boeiende voorstelling op die bestaande clichés in rook doet opgaan. Aanleiding voor deze productie is Blamans honderdste geboortedag: 31 januari 2005.

BLAMAN, DE MUSICAL
door
Theatergroep Mevrouw Jansen
Bibliotheektheater Rotterdam, zondag 30 januari 2005, 14.00 uur
Toegang: â?¬ 7,-; CJP/R'damPas/Pas65 â?¬ 6 ,-

Het programma begint met een inleiding door Anna Blamans biograaf Aad Meinderts, waarna om 14.30 uur de musical van start gaat.

Reserveren: 010-2816262/ theater@bibliotheek.rotterdam.nl

Bron: Persbericht Het Letterenhuis/AM

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer