Blaman, de musical

Blaman durfde als lesbienne uit de kast te komen in een tijd dat dit een moedige en baanbrekende daad was. Om in 1948 een boek te schrijven als Eenzaam avontuur met veel autobiografische elementen en een lesbisch stempel, daarvoor was durf nodig. Zij werd het middelpunt van een langdurig schandaal en aangeklaagde in een schijnproces. Toch zou zij voor deze roman de literatuurprijs van de stad Amsterdam ontvangen en in 1956 de P.C. Hooftprijs voor haar gehele oeuvre.

De musical volgt haar leven met liedteksten van Hetty Kleinloog op muziek van Christie de Wit, Noortje Braat en Dominique Romeny. Ook zijn vijf oorspronkelijke gedichten van Anna Blaman op muziek gezet.

Dit alles levert een boeiende voorstelling op die bestaande clichés in rook doet opgaan. Aanleiding voor deze productie is Blamans honderdste geboortedag: 31 januari 2005.

BLAMAN, DE MUSICAL
door
Theatergroep Mevrouw Jansen
Bibliotheektheater Rotterdam, zondag 30 januari 2005, 14.00 uur
Toegang: â?¬ 7,-; CJP/R'damPas/Pas65 â?¬ 6 ,-

Het programma begint met een inleiding door Anna Blamans biograaf Aad Meinderts, waarna om 14.30 uur de musical van start gaat.

Reserveren: 010-2816262/ theater@bibliotheek.rotterdam.nl

Bron: Persbericht Het Letterenhuis/AM

Recent

12 januari 2018

Voelen met verstand

10 januari 2018

Te mooi om waar te zijn

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Vertraagd licht en andere verhalen, PBnf

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt.

Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer. In deze subliem geschreven verhalen komen heel verschillend mensen vooral zichzelf tegen, op een manier die zowel herkenbaar eigentijds als bijzonder indringend is.

Lees meer