Internationaal Poëziefestival Literair Paspoort

De optredens vinden plaats in vierentwintig ambassadegebouwen. In elk daarvan treedt een dichter uit het betreffende land op met een Nederlandse (of Vlaamse) dichter. Een greep uit de (Nederlandse) namen: Gerrit Kouwenaar, Rudy Kousbrouk, Eva Gerlach, Elly de Waard, Ramsey Nasr, Leonard Nolens en Marjoleine de Vos.

Ter gelegenheid van het festival verschijnt een bundel met gedichten van alle optredende dichters. De bundel is inbegrepen in de toegangsprijs.

Toegangsprijzen zijn 22 Euro (dagkaart) en 37 Euro (weekendkaart). Korting is mogelijk met CJP-pas en de Haagse Ooievaarspas.

Het volledige programma is te vinden op: www.dichteraanhuis.nl

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 januari 2008

Mevrouw Couperus,Sophie Zijlstra

Maandag 2 juli 1900 vroeg in de ochtend.

Na een doorwaakte nacht, wachtend op haar man, wil Elisabeth Baud-Couperus uit haar stoel opstaan als hij eindelijk thuiskomt. Dan blijkt dat ze niet meer kan lopen…

Hiermee begint het schitterende verhaal over mevrouw Couperus, een zeer intelligente vrouw. Zoals gebruikelijk in die tijd wordt haar verlamming, na allerlei onderzoeken, gezien als een 'hysterische aandoening'. Uiteindelijk besluit ze naar dokter Bende te gaan, een arts die vrij nieuwe methodes toepast om mensen te genezen, te weten…

Lees meer