3 september 2004

Laatste Sjoerd Leiker Prijs uitgereikt aan Koos van Zomeren

De Sjoerd Leiker Prijs werd eens in de drie jaar uitgereikt door het Sjoerd Leiker Fonds, opgericht door Tine Leiker Kooimans, de weduwe van de auteur Sjoerd Leiker. De prijs is in het leven geroepen om de publieke belangstelling voor auteurs van vijftig jaar en ouder te bevorderen en de herinnering aan Sjoerd Leiker levend te houden.

De prijs bestaat uit een bronzen legpenning, vervaardigd door Louk van Meurs en een geldbedrag van 3.500 euro. In 2002 ontving van Zomeren de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor Natuurbehoud . Voor het overige behoorde van Zomeren tot gisteren tot de onterecht minst beprijsde literatoren van Nederland.

Het bestuur van de stichting, die na deze prijs opgeheven is bestond uit Tine Leiker Kooijmans, Siem Bakker, Thérèse Cornips, Jan van der Vegt en Aad Meinderts.

Meer informatie over wie Sjoerd Leiker was vind je in http://www.leidenuniv.nl/host/mnl/mnl/levens/91-92/leiker.htm” target=_blank>dit artikel van de hand van Siem Bakker.

http://www.geocities.com/Athens/Ithaca/2249/zomerenvankoos.html” target=_blank>Meer over Koos van Zomeren (1946)

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De Kunst van het Nietsdoen (2004) van Theo Fischer reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme; het niet steeds willen ingrijpen in de gebeurtenissen van je leven en de dingen naar je hand te willen zetten of bezweren.

Lees meer