Uitgeverij 521 werft jong talent op Amsterdams Uitmarkt

Op de Uitmarkt, die plaatsvindt op 28 en 29 augustus a.s., bezet Uitgeverij 521 standnummer 74. Meer informatie is te vinden op de nieuwe site van Uitgeverij 521: http://www.uitgeverij521.nl/ – http://www.uitgeverij521.nl/ en later deze maand op http://www.uitmarkt.nl/infomarkt.cfm – http://www.uitmarkt.nl/infomarkt.cfm.

Uitgeverij 521 geeft 20 à 25 titels per jaar uit variërend van literatuur, poëzie en handboeken tot populaire non-fictie. Voor het insturen van manuscripten heeft de uitgeverij een aantal richtlijnen opgesteld die te vinden zijn op http://www.uitgeverij521.nl/ – http://www.uitgeverij521.nl/.

Magazijn, de nieuwe generatie schrijvers
verscheen dit voorjaar voor het eerst en kreeg de ene na de andere lovende recensie. Het was ook niet niks: van alle schrijvers van onder de veertig die in 2003 proza hadden gepubliceerd werden de 13 beste geselecteerd door een vakkundige redactie bestaande uit Arjen Fortuin, Judith Janssen, Menno Hartman en Daphne de heer. 

'Alle bijdragen zijn van hoog tot zeer hoog niveau.' – NRC handelsblad

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 januari 2008

Mevrouw Couperus,Sophie Zijlstra

Maandag 2 juli 1900 vroeg in de ochtend.

Na een doorwaakte nacht, wachtend op haar man, wil Elisabeth Baud-Couperus uit haar stoel opstaan als hij eindelijk thuiskomt. Dan blijkt dat ze niet meer kan lopen…

Hiermee begint het schitterende verhaal over mevrouw Couperus, een zeer intelligente vrouw. Zoals gebruikelijk in die tijd wordt haar verlamming, na allerlei onderzoeken, gezien als een 'hysterische aandoening'. Uiteindelijk besluit ze naar dokter Bende te gaan, een arts die vrij nieuwe methodes toepast om mensen te genezen, te weten…

Lees meer