13 juli 2004

Jury Schrijversprijs der Brabantse Letteren 2005 bekend

De Schrijversprijs der Brabantse letteren wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een literair auteur. In 2003 viel de prijs ten deel aan A.F. Th. Van der Heijden voor zijn gehele oeuvre. Andere genomineerden destijds waren Ted van Lieshout, Marie Kessels, Peter van Lier, Yvonne Né en Jasper Mikkers.

Komend jaar wordt de prijs uitgereikt aan de beste debutant uit Noord-Brabant. De prijs valt dit keer uiteen in twee delen: een juryprijs ten bedrage van 5000 Euro en een publieksprijs van 1000 Euro. Aanmeldingen voor de Schrijversprijs moeten voor 1 augustus 2004 binnen zijn bij de jury.

De jury voor de Schrijversprijs bestaat uit:
– Ilja Leonard Pfeijffer, schrijver, dichter en essayist
– Reinjan Mulder, fondsvormend redacteur bij Meulenhoff, voormalig uitgever Nederlandse literatuur en non-fictie bij De Geus en voormalig literatuurredacteur bij NRC Handelsblad
– Mieske van Eck, kunstredacteur en columnist van het Brabants Dagblad

De eveneens tweejaarlijkse Samenwerkingsprijs der Brabantse Letteren à 5000 Euro komt ten goede aan een nieuw project op literair gebied. Aanmeldingen voor 1 december 2004 bij het LiBra.

Voor aanvullende informatie kijk op: www.prijzenderbrabantseletteren.tk

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer