Uitreiking BNG landelijke Jonge Schrijversprijs

De afgelopen maanden hebben jonge schrijvers tussen 12 en 25 jaar uit het hele land kunnen inzenden in drie categorieën, te weten kort verhaal, songtekst en reclameslogan. Bij de eerste twee categorieën was het thema ?nieuw uitgangspunt en inspiratiebron, voor de categorie reclameslogan werden de jongeren uitgedaagd om de bibliotheek een flitsender imago te geven met een goede slogan. Hier is massaal gehoor aan gegeven; uit het hele land kwamen er enkele honderden inzendingen binnen, waarvan er inmiddels 30 zijn genomineerd. Al deze nominaties worden in boekvorm uitgegeven en tijdens het BNG Jonge Schrijversbal op 3 juni uitgereikt. Een deskundige jury (met onder andere Cox Habbema, Ted van Lieshout, Ali B en Rick de Leeuw) bepaalt wie er uiteindelijk met de prijzen naar huis gaat. Dit is serieus werk, want er zijn geldbedragen tot 1500 euro te verdienen! Naast deze geldprijzen heeft Stayokay Card, de kortingskaart voor backpackers, een aantal grote prijzen ter beschikking gesteld voor de winnaars, net als het CJP.

Naast het uitreiken van de prijzen zijn er optredens van de rappers MOORDGASTEN, zal DJ 100% ISIS de avond komen afsluiten en kun je de Lucid game spelen waar je zelf gedichten mee kunt maken. Kaarten a 5,00 euro zijn te koop bij de bibliotheken van Almere, via e-mail: info@jongeschrijvers.nl en de avond zelf aan de zaal. De aanvang op 3 juni is om 19.30 uur. Meer informatie vind je op de website http://www.jongeschrijvers.nl/ – http://www.jongeschrijvers.nl/ 

AMvdP
Bron: Persbericht Vandaar
 

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer