Uitreiking BNG landelijke Jonge Schrijversprijs

De afgelopen maanden hebben jonge schrijvers tussen 12 en 25 jaar uit het hele land kunnen inzenden in drie categorieën, te weten kort verhaal, songtekst en reclameslogan. Bij de eerste twee categorieën was het thema ?nieuw uitgangspunt en inspiratiebron, voor de categorie reclameslogan werden de jongeren uitgedaagd om de bibliotheek een flitsender imago te geven met een goede slogan. Hier is massaal gehoor aan gegeven; uit het hele land kwamen er enkele honderden inzendingen binnen, waarvan er inmiddels 30 zijn genomineerd. Al deze nominaties worden in boekvorm uitgegeven en tijdens het BNG Jonge Schrijversbal op 3 juni uitgereikt. Een deskundige jury (met onder andere Cox Habbema, Ted van Lieshout, Ali B en Rick de Leeuw) bepaalt wie er uiteindelijk met de prijzen naar huis gaat. Dit is serieus werk, want er zijn geldbedragen tot 1500 euro te verdienen! Naast deze geldprijzen heeft Stayokay Card, de kortingskaart voor backpackers, een aantal grote prijzen ter beschikking gesteld voor de winnaars, net als het CJP.

Naast het uitreiken van de prijzen zijn er optredens van de rappers MOORDGASTEN, zal DJ 100% ISIS de avond komen afsluiten en kun je de Lucid game spelen waar je zelf gedichten mee kunt maken. Kaarten a 5,00 euro zijn te koop bij de bibliotheken van Almere, via e-mail: info@jongeschrijvers.nl en de avond zelf aan de zaal. De aanvang op 3 juni is om 19.30 uur. Meer informatie vind je op de website http://www.jongeschrijvers.nl/ – http://www.jongeschrijvers.nl/ 

AMvdP
Bron: Persbericht Vandaar
 

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer