Uitreiking BNG landelijke Jonge Schrijversprijs

De afgelopen maanden hebben jonge schrijvers tussen 12 en 25 jaar uit het hele land kunnen inzenden in drie categorieën, te weten kort verhaal, songtekst en reclameslogan. Bij de eerste twee categorieën was het thema ?nieuw uitgangspunt en inspiratiebron, voor de categorie reclameslogan werden de jongeren uitgedaagd om de bibliotheek een flitsender imago te geven met een goede slogan. Hier is massaal gehoor aan gegeven; uit het hele land kwamen er enkele honderden inzendingen binnen, waarvan er inmiddels 30 zijn genomineerd. Al deze nominaties worden in boekvorm uitgegeven en tijdens het BNG Jonge Schrijversbal op 3 juni uitgereikt. Een deskundige jury (met onder andere Cox Habbema, Ted van Lieshout, Ali B en Rick de Leeuw) bepaalt wie er uiteindelijk met de prijzen naar huis gaat. Dit is serieus werk, want er zijn geldbedragen tot 1500 euro te verdienen! Naast deze geldprijzen heeft Stayokay Card, de kortingskaart voor backpackers, een aantal grote prijzen ter beschikking gesteld voor de winnaars, net als het CJP.

Naast het uitreiken van de prijzen zijn er optredens van de rappers MOORDGASTEN, zal DJ 100% ISIS de avond komen afsluiten en kun je de Lucid game spelen waar je zelf gedichten mee kunt maken. Kaarten a 5,00 euro zijn te koop bij de bibliotheken van Almere, via e-mail: info@jongeschrijvers.nl en de avond zelf aan de zaal. De aanvang op 3 juni is om 19.30 uur. Meer informatie vind je op de website http://www.jongeschrijvers.nl/ – http://www.jongeschrijvers.nl/ 

AMvdP
Bron: Persbericht Vandaar
 

Recent

19 september 2018

Omdenken in optima forma

14 september 2018

Een meer van wanhoop

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer