Gerrit Kouwenaar schrijft Gedichtendagbundel

Verkiezingen Dichter des Vaderlands

Na het interim Dichter des Vaderlandsschap van Simon Vinkenoog zal tijdens de zesde Gedichtendag de officiële opvolger van Gerrit Komrij worden aangewezen. De verkiezingen voor de nieuwe Dichter des Vaderlands worden in december 2004 gehouden en georganiseerd door de Stichting Poetry International, in samenwerking met NRC Handelsblad, de Koninklijke Bibliotheek, de NPS en de Stichting Poëzieclub. In december kan iedereen, via officiële stemformulieren, de dichter van zijn of haar voorkeur kenbaar maken. Aan de vooravond van Gedichtendag wordt tijdens de ?Avond van de Nederlandse Poëzie, uitgezonden door de NPS, de nieuwe Dichter des Vaderlands bekend gemaakt.

http://www.gedichtendag.nl/ – http://www.gedichtendag.nl/

mh
                                              

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer