Gerrit Kouwenaar schrijft Gedichtendagbundel

Verkiezingen Dichter des Vaderlands

Na het interim Dichter des Vaderlandsschap van Simon Vinkenoog zal tijdens de zesde Gedichtendag de officiële opvolger van Gerrit Komrij worden aangewezen. De verkiezingen voor de nieuwe Dichter des Vaderlands worden in december 2004 gehouden en georganiseerd door de Stichting Poetry International, in samenwerking met NRC Handelsblad, de Koninklijke Bibliotheek, de NPS en de Stichting Poëzieclub. In december kan iedereen, via officiële stemformulieren, de dichter van zijn of haar voorkeur kenbaar maken. Aan de vooravond van Gedichtendag wordt tijdens de ?Avond van de Nederlandse Poëzie, uitgezonden door de NPS, de nieuwe Dichter des Vaderlands bekend gemaakt.

http://www.gedichtendag.nl/ – http://www.gedichtendag.nl/

mh
                                              

Recent

19 september 2018

Omdenken in optima forma

14 september 2018

Een meer van wanhoop

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer