Interview Bas Heijne met Andrew Sean Greer

Max wordt geboren met het uiterlijk van een oude man, maar met het bewustzijn van een klein kind. Het verhaal valt uiteen in drie delen. Het eerste deel vertelt hoe Max als jongen verliefd wordt op een buurmeisje, Alice. Zijn oude-mannen uiterlijk staat deze liefde vanzelfsprekend in de weg. Met het verstrijken van de tijd wordt Max echter steeds jonger, waardoor Alice hem “ wanneer zij hem later ontmoet – niet herkent.

?A beautiful and daring feat of the imagination, The confessions of Max Tivoli reveals the world through the eyes of a ?monster, a being who confounds the very certainties by which we live and in doing so embodies in extremis what it means to be human.

Locatie: West-Indisch Huis, Herenmarkt 99, Amsterdam
Tijd/toegangsprijs: www.john-adams.nl
Meer informatie: www.andrewgreer.com

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer