Interview Bas Heijne met Andrew Sean Greer

Max wordt geboren met het uiterlijk van een oude man, maar met het bewustzijn van een klein kind. Het verhaal valt uiteen in drie delen. Het eerste deel vertelt hoe Max als jongen verliefd wordt op een buurmeisje, Alice. Zijn oude-mannen uiterlijk staat deze liefde vanzelfsprekend in de weg. Met het verstrijken van de tijd wordt Max echter steeds jonger, waardoor Alice hem “ wanneer zij hem later ontmoet – niet herkent.

?A beautiful and daring feat of the imagination, The confessions of Max Tivoli reveals the world through the eyes of a ?monster, a being who confounds the very certainties by which we live and in doing so embodies in extremis what it means to be human.

Locatie: West-Indisch Huis, Herenmarkt 99, Amsterdam
Tijd/toegangsprijs: www.john-adams.nl
Meer informatie: www.andrewgreer.com

Recent

19 september 2018

Omdenken in optima forma

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer