Interview Bas Heijne met Andrew Sean Greer

Max wordt geboren met het uiterlijk van een oude man, maar met het bewustzijn van een klein kind. Het verhaal valt uiteen in drie delen. Het eerste deel vertelt hoe Max als jongen verliefd wordt op een buurmeisje, Alice. Zijn oude-mannen uiterlijk staat deze liefde vanzelfsprekend in de weg. Met het verstrijken van de tijd wordt Max echter steeds jonger, waardoor Alice hem “ wanneer zij hem later ontmoet – niet herkent.

?A beautiful and daring feat of the imagination, The confessions of Max Tivoli reveals the world through the eyes of a ?monster, a being who confounds the very certainties by which we live and in doing so embodies in extremis what it means to be human.

Locatie: West-Indisch Huis, Herenmarkt 99, Amsterdam
Tijd/toegangsprijs: www.john-adams.nl
Meer informatie: www.andrewgreer.com

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer