The Guardian Hay Festival

Hay-on-Wye is een stadje in het grensgebied van Wales en Engeland, in het Brecon Beacons National Park. Dit stadje met niet meer dan 1300 inwoners beschikt over maar liefst 39 (veelal tweedehands) boekwinkels. Vanuit dit gegeven ontstond zeventien jaar geleden het eerste Hay Festival. Het Hay festival is een festival met lezingen, scherpe discussies en goede muziek, maar vooral met goed van de tongriem gesneden gastsprekers uit de wereld van literatuur, kunst, wetenschappen en politiek. Een greep uit de namen: Germaine Greer, Michael Ignatieff, Ken Loach, John Updike, Orhan Pamuk, Julian Barnes en nog vele anderen. 

Bron: www.hayfestival.com/kp

Recent

14 september 2018

Een meer van wanhoop

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer