The Guardian Hay Festival

Hay-on-Wye is een stadje in het grensgebied van Wales en Engeland, in het Brecon Beacons National Park. Dit stadje met niet meer dan 1300 inwoners beschikt over maar liefst 39 (veelal tweedehands) boekwinkels. Vanuit dit gegeven ontstond zeventien jaar geleden het eerste Hay Festival. Het Hay festival is een festival met lezingen, scherpe discussies en goede muziek, maar vooral met goed van de tongriem gesneden gastsprekers uit de wereld van literatuur, kunst, wetenschappen en politiek. Een greep uit de namen: Germaine Greer, Michael Ignatieff, Ken Loach, John Updike, Orhan Pamuk, Julian Barnes en nog vele anderen. 

Bron: www.hayfestival.com/kp

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer