Stitou wint

De jury, aangevoerd door VU-docent Ad Zuiderent en verder gevormd door dichters Dirk van Bastelaere en Martin Reints, schrijver Marjolijn Februari en UvA-docent Thomas Vaessens, verkoos Stitous derde bundel Varkensroze ansichten als beste bundel van het afgelopen jaar. Zijn uitgever De Bezige Bij scoort hiermee, na eerdere laureaten Anneke Brassinga in 2002 en Tonnus Oosterhoff in 2003, een zuivere VSB-hattrick.

Op vrijdagavond 14 mei zal de dichter zijn prijs in ontvangst kunnen nemen, tijdens de grote en voor iedereen vrij toegankelijke VSB Poëzieprijs 2004 Slotavond in de Amsterdamse Rode Hoed. Literair Nederland feliciteert Stitou en heft alvast een glas champagne (of water) op zijn gezondheid.

(Bron: TV3/tm)

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer