Stitou wint

De jury, aangevoerd door VU-docent Ad Zuiderent en verder gevormd door dichters Dirk van Bastelaere en Martin Reints, schrijver Marjolijn Februari en UvA-docent Thomas Vaessens, verkoos Stitous derde bundel Varkensroze ansichten als beste bundel van het afgelopen jaar. Zijn uitgever De Bezige Bij scoort hiermee, na eerdere laureaten Anneke Brassinga in 2002 en Tonnus Oosterhoff in 2003, een zuivere VSB-hattrick.

Op vrijdagavond 14 mei zal de dichter zijn prijs in ontvangst kunnen nemen, tijdens de grote en voor iedereen vrij toegankelijke VSB Poëzieprijs 2004 Slotavond in de Amsterdamse Rode Hoed. Literair Nederland feliciteert Stitou en heft alvast een glas champagne (of water) op zijn gezondheid.

(Bron: TV3/tm)

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer