Nominaties Debutantenprijs

De jury bestaat uit Jan Eijkelboom, Brigitte Raskin, Marijke Arijs, Odile Jansen en Elsbeth Etty. De genomineerde debuten zijn (in alfabetische volgorde):

Na Valentijn van Esther J. Ending
Ik ben er voor niemand van Ingmar Heytze
Toiletten van Niels t Hooft
De Galvano van Stijn van der Loo
Inkomend vuur van Eelco Runia

Naar de Debutantenprijs 2004 dongen 62 literaire debuutromans mee, die tussen april 2003 en april 2004 verschenen. De Debutantenprijs wordt sinds 1995 georganiseerd door de Stichting Perspektief en is een lezersprijs. Lezers, leespanels en leesgroepen kunnen via de bibliotheken hun stem uitbrengen op één van de vijf door de vakjury genomineerde boeken. De Debutantenprijs bedraagt 4500 Euro, beschikbaar gesteld door de Gemeente Dordrecht. De prijs zal op 21 november 2004 worden uitgereikt.

 

Bron: www.deletterenspreken.nl

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer