Nominaties Debutantenprijs

De jury bestaat uit Jan Eijkelboom, Brigitte Raskin, Marijke Arijs, Odile Jansen en Elsbeth Etty. De genomineerde debuten zijn (in alfabetische volgorde):

Na Valentijn van Esther J. Ending
Ik ben er voor niemand van Ingmar Heytze
Toiletten van Niels t Hooft
De Galvano van Stijn van der Loo
Inkomend vuur van Eelco Runia

Naar de Debutantenprijs 2004 dongen 62 literaire debuutromans mee, die tussen april 2003 en april 2004 verschenen. De Debutantenprijs wordt sinds 1995 georganiseerd door de Stichting Perspektief en is een lezersprijs. Lezers, leespanels en leesgroepen kunnen via de bibliotheken hun stem uitbrengen op één van de vijf door de vakjury genomineerde boeken. De Debutantenprijs bedraagt 4500 Euro, beschikbaar gesteld door de Gemeente Dordrecht. De prijs zal op 21 november 2004 worden uitgereikt.

 

Bron: www.deletterenspreken.nl

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer