Knetterende Letteren

De schrijfdokter van deze week, Thomas Rosenboom, bespreekt de inzendingen van de schrijfopdracht.

En verder een gesprek met Conny Braam, over het derde deel van haar romantrilogie, Het Schandaal, dat deze maand verschijnt. Deel I van haar ?IJmuider trilogie De woede van Abraham speelt zich af rond het graven van het Noordzeekanaal eind negentiende eeuw. Deel II, De onweerstaanbare bastaard, handelt over dezelfde familie tegen de achtergrond van WO I. Met Het schandaal, dat gebaseerd is op twee beruchte, onopgehelderde praktijken van de illegaliteit waarover na de oorlog veel te doen is geweest, rondt Braam deze kroniek af.

http://www.omroep.nl/nps/knetterendeletteren/welcome_lowres.html

Recent

1 augustus 2018

Blokken op Blokken

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer