Lekka boeia

Verder: Een gesprek met Herman Franke van wie onlangs Notulen verscheen, een bundel met korte, maar zeer scherpe observaties van menselijke contacten.

Dat het nooit te laat is om te beginnen met schrijven, bewijst ook Marijke Spies, voormalig docent Nederlandse literatuur aan de VU in Amsterdam. Zij debuteert op haar zeventigste met Een onschuldige familie, een meeslepend familie-epos waarin de hoogtepunten van de vorige eeuw hun weerslag hebben op de levens van drie generaties.

Knetterende Letteren: zaterdag 24 april 2004 van 14:00 tot 15:00 u. op Radio 747 AM
http://www.omroep.nl/nps/knetterendeletteren/welcome_lowres.html – http://www.omroep.nl/nps/knetterendeletteren/welcome_lowres.html

Recent

1 augustus 2018

Blokken op Blokken

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer