Lekka boeia

Verder: Een gesprek met Herman Franke van wie onlangs Notulen verscheen, een bundel met korte, maar zeer scherpe observaties van menselijke contacten.

Dat het nooit te laat is om te beginnen met schrijven, bewijst ook Marijke Spies, voormalig docent Nederlandse literatuur aan de VU in Amsterdam. Zij debuteert op haar zeventigste met Een onschuldige familie, een meeslepend familie-epos waarin de hoogtepunten van de vorige eeuw hun weerslag hebben op de levens van drie generaties.

Knetterende Letteren: zaterdag 24 april 2004 van 14:00 tot 15:00 u. op Radio 747 AM
http://www.omroep.nl/nps/knetterendeletteren/welcome_lowres.html – http://www.omroep.nl/nps/knetterendeletteren/welcome_lowres.html

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer