Tzum-prijs 2004: Nomineer zelf

De winnende schrijver ontvangt een bedrag in euros dat gelijk is aan het aantal woorden in de zin. En een fraaie beker.

Dit jaar wordt de Tzum-prijs voor de derde maal uitgereikt. In 2002 twee ging de beker naar Paul Mennes (?Soms had ze er toch een beetje spijt van dat ze geen feng-shui, tai chi, macrobiotiek of biseksualiteit gekozen had voor haar spirituele groei.), vorig jaar naar Doeschka Meijsing (?Wij mochten op vrije zaterdagmiddagen bij louche verkopers minachtend tegen de banden schoppen, terwijl mijn vader onder de motorkap keek of de problemen die zich zouden kunnen voordoen met touw waren op te lossen.).

Voorwaarden: De zin moet staan in een oorspronkelijk Nederlands prozawerk dat in boekvorm voor het eerst is gepubliceerd in 2003. Iedereen mag inzenden; iedereen mag meer dan één zin inzenden. Inzendingen dienen het citaat en het nummer van de bladzijde te vermelden. De deskundige jury mag zelf ook zinnen toevoegen.

Onder de inzenders worden drie exemplaren verloot van Poëtisch Utrecht, een literaire wandeling in gedichten.

Einddatum inzending: 31 mei a.s.

Stuur uw nominaties naar:

Redactie Tzum
Jan van Galenstraat 12A
9726 HM Groningen

e-mailen kan ook: mailto:redactie.tzum@kleineuil.nl – redactie.tzum@kleineuil.nl

Op http://www.coenp.concepts-ict.nl/ – http://www.coenp.concepts-ict.nl/ worden de nominaties bijgehouden.

(Bron: tzum/tm)

Recent

1 augustus 2018

Blokken op Blokken

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer