Tzum-prijs 2004: Nomineer zelf

De winnende schrijver ontvangt een bedrag in euros dat gelijk is aan het aantal woorden in de zin. En een fraaie beker.

Dit jaar wordt de Tzum-prijs voor de derde maal uitgereikt. In 2002 twee ging de beker naar Paul Mennes (?Soms had ze er toch een beetje spijt van dat ze geen feng-shui, tai chi, macrobiotiek of biseksualiteit gekozen had voor haar spirituele groei.), vorig jaar naar Doeschka Meijsing (?Wij mochten op vrije zaterdagmiddagen bij louche verkopers minachtend tegen de banden schoppen, terwijl mijn vader onder de motorkap keek of de problemen die zich zouden kunnen voordoen met touw waren op te lossen.).

Voorwaarden: De zin moet staan in een oorspronkelijk Nederlands prozawerk dat in boekvorm voor het eerst is gepubliceerd in 2003. Iedereen mag inzenden; iedereen mag meer dan één zin inzenden. Inzendingen dienen het citaat en het nummer van de bladzijde te vermelden. De deskundige jury mag zelf ook zinnen toevoegen.

Onder de inzenders worden drie exemplaren verloot van Poëtisch Utrecht, een literaire wandeling in gedichten.

Einddatum inzending: 31 mei a.s.

Stuur uw nominaties naar:

Redactie Tzum
Jan van Galenstraat 12A
9726 HM Groningen

e-mailen kan ook: mailto:redactie.tzum@kleineuil.nl – redactie.tzum@kleineuil.nl

Op http://www.coenp.concepts-ict.nl/ – http://www.coenp.concepts-ict.nl/ worden de nominaties bijgehouden.

(Bron: tzum/tm)

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer