Theatraal Verhaal. Vertelfestival in het Theatermuseum, 17 en 18 april 2004

Op de zaterdag van het Vertelfestival vindt een Toon Tellegen special plaats. Schrijver Toon Tellegen blijkt voor veel theatermakers een inspiratiebron te zijn. Hoe zijn verhalen tot theater worden kunnen bezoekers meemaken. Deze special bestaat onder andere uit:
Het rad van Tellegen “ bij theatermaker Annieke Sloet kunnen bezoekers een dierenverhaal van Toon Tellegen bestellen, dat zij op persoonlijke maat vertelt.
Twee Oude Vrouwtjes “ Ulrike Quade en Eduardo de Paiva spelen dit verhaal met levensgrote poppen.
Toon Tellegen in concert “ de schrijver zelf leest voor, met muzikale omlijsting door Corrie van Binsbergen en co. Een verhaal dat zeker gespeeld wordt is De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne.

Aan het Vertelfestival zullen verder onder andere deelnemen: Wijnand Stomp, Ger Thijs, Theo Schouwerwou (beter bekend als meneer Van Oorschot van Villa Achterwerk), Nina Deuss, Rob Kamphues, Xander Straat en Saskia Temmink. De lijst met alle deelnemende artiesten staat vanaf begin april op www.tin.nl.

Tijdens het Vertelfestival houdt het TIN een grote uitverkoop van bijzondere theaterboeken en zijn de tentoonstellingen: Speelruimte; 1000 jaar theater.NL, Oriënt in de Opera Nu en Schouwburg aan huis; het kamertoneel van Baron van Slingelandt geopend.

Het Vertelfestival . Theatermuseum, Herengracht 168 Amsterdam. zaterdag 17 april 13.00 tot 19.00 uur, zondag 18 april van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis!

bron: http://www.tin.nl/ – http://www.tin.nl/

mh

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer