Poëzie in De Consul

Edward van de Vendel groeide op in De Betuwe. Na zijn eindexamen VWO in 1983 bezocht hij de pedagogische academie. In 1986 werd hij 'meester'. In 1992 richtte hij samen met anderen een eigen basisschool op. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en woont in Rotterdam. Hij geeft gastlessen poëzie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en aan de Schrijversschool in Rotterdam en werkt als freelance tekstschrijver voor diverse opdrachtgevers.
Dit jaar won Edward van de Vendel samen met Fleur van der Weel de Woutertje Pieterse Prijs voor hun dichtbundel Superguppie.
Joke Ellenkamp schrijft sinds 2000 gedichten.
Wonder schrijft gedichten en korte verhalen. Haar woorden vinden hun weg als ?gesproken liedjes en ?kleine verhalen op het toneel. Ze worden soms op doek of op cellofaan geschreven, gewoonlijk wanneer de wereld nog slaapt. Behalve ?op de planken verschenen haar woorden in verscheidene tijdschriften waar ze samensmeedden met fotos. Ook gingen haar gedichten een dialoog aan in theatervoordrachten en in de onafhankelijke korte film ?Monologue II van Louis van der Zwol.
Wonder was te bewonderen op het World Port Jazz Festival in Rotterdam, de Nachten in Antwerpen, het Battersea Art Centre in Londen, het Double Talk Festival en de Uitmarkt in Amsterdam. Wonder schrijft spaarzaam in het Nederlands en veel in het Engels.

Maarten Das is geboren in 1980 en woont tegenwoordig in Utrecht. Hij is redacteur van Passionate. Volgend jaar hoopt hij ingeschreven te staan als student journalistiek. Hij was seizoenswinnaar van het podium Festina Lente in Amsterdam en bereikte de tweede plaats in de landelijke finale Poetry Slam in 2003. Maarten publiceerde onder meer in Krakatau, Op Ruwe Planken en CARP. Naast de poëzie is hij ook politiek activist.

Shaindia Classics is een driekoppige band. Deze speelt in Bollywood-stijl met een tintje Indiaas klassiek en improvisatie. De band speelt sinds 2002 en is nu bezig met een album. Ze bestaat uit Berry Damri (zang), Djadhies Sheorathan (tabla) en Shai (harmonium en keyboards)

In de rubriek De lezer spreekt vertelt Koos de Bruin over zijn bijzondere leeservaring.

De presentatie is in handen van Harold de Boer. Er is een open podium met ruimte voor drie dichters.

Poëzie in de Consul
Zondag 11 maart 2004
Aanvang 13.45
Café des Arts
Schildersstraat 20a Rotterdam
De Schilderstraat is het verlengde van de Witte de Withstraat en bereikbaar met tram 5 (halte Witte de Withstraat) en de metro (halte Churchillplein).

AMvdP
Bron: Stichting Weerwoord

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer