Bont-veiling

Het bieden via de website
http://www.charlottemutsaers.nl/ – www.charlottemutsaers.nl begon in januari, en stopte deze week. De geveildebibliofiele uitgave van Bont heeft een oplage van slechts tien stuks. Elk exemplaar is uniek en in elk omslag is een deel van een kunstwerk van Charlotte Mutsaers verwerkt, die ook bekendheid geniet als beeldend kunstenaar.

Wie vertrouwd is met het werk van Charlotte Mutsaers, weet dat de schrijfster de natuurlijke dragers van bont een zeer warm hart toedraagt. In Bont, een verzameling essays, schilderijen, foto's, tekeningen en gedachten, staat bijvoorbeeld een tekening van de auteur waaronder te lezen valt: 'Wie een dier zijn jas uitdoet, stikke in zijn eigen bloed'.

Bron: Meulenhoff
AMvdP

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

10 juli 2008

Saramago lezen tegen de tijdgeest
Recensie door Menno Hartman

‘De Nederlandse musea bevinden zich in een identiteitscrisis. Ze lijken niet te weten waar hun eigenlijke taak ligt: bij kunst of bij entertainment.’ schreef Janneke Wesseling in het NRC-Handelsblad van zaterdag 30 oktober. Verscheidene musea kiezen niet meer voor tentoonstellingen die gewijd zijn aan een kunstenaar, maar laten zich door een kunstmarketingbureau adviseren overzichtstentoonstellingen te maken met titels als Bloemen van verlangen, vier eeuwen bloemen in de kunst.

Lees meer