Bont-veiling

Het bieden via de website
http://www.charlottemutsaers.nl/ – www.charlottemutsaers.nl begon in januari, en stopte deze week. De geveildebibliofiele uitgave van Bont heeft een oplage van slechts tien stuks. Elk exemplaar is uniek en in elk omslag is een deel van een kunstwerk van Charlotte Mutsaers verwerkt, die ook bekendheid geniet als beeldend kunstenaar.

Wie vertrouwd is met het werk van Charlotte Mutsaers, weet dat de schrijfster de natuurlijke dragers van bont een zeer warm hart toedraagt. In Bont, een verzameling essays, schilderijen, foto's, tekeningen en gedachten, staat bijvoorbeeld een tekening van de auteur waaronder te lezen valt: 'Wie een dier zijn jas uitdoet, stikke in zijn eigen bloed'.

Bron: Meulenhoff
AMvdP

Recent

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer