De Noordboekprijs: schreeuw!

In samenwerking met uitgeverij Noordboek zijn de organisatoren op zoek naar studenten die hun literaire talenten willen loslaten op het thema SCHREEUW. De winnaar ontvangt 150 euro, eeuwige roem en een prominente plaats in de verhalenbundel, waarin de elf beste verhalen worden gepubliceerd.

Een professionele jury, bestaande uit schrijvers, een redacteur, de winnaar van vorig jaar en twee prominenten uit het studentenonderwijs, zal zich over de inzendingen buigen. De datum van de prijsuitreiking, tegelijk ook de presentatiedatum van de bundel, wordt nog bekendgemaakt.

De opdracht is duidelijk:

Schrijf een verhaal van maximaal 2000 woorden met het thema SCHREEUW en lever het vóór 26 maart a.s. in.

Voorzie de inzending van de volgende gegevens:
Naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, studie (richting & jaar) en een korte toelichting: hoe kwam je op het idee voor je verhaal?

Verhalen kunnen als Word-document zonder al te veel opmaak worden ingestuurd naar: mailto:inzendingen@noordboekprijs.tk – inzendingen@noordboekprijs.tk.

Meer informatie: http://www.noordboekprijs.tk/” target=_blank>http://www.noordboekprijs.tk/.

(Bron: WdV/tm)

Recent

1 augustus 2018

Blokken op Blokken

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer