Knetterende Letteren – Zaterdag 31 januari

De Galvano, de debuutroman van Stijn van der Loo, speelt zich voornamelijk af in een galvaniseerfabriek, die met stampende machines en dampende baden niet alleen het decor is, maar ook een sinister personage wordt….

Door te citeren uit werk van uiteenlopende dichters, afgewisseld met literaire anekdotes uit zijn eigen verleden, ontrafeld Simon Vinkoog in de rubriek Goede raad is vuur- een poëtische handleiding het functioneren het poëzie.

Knetterende Letteren, iedere zaterdag van 14.00-15.00 op 747 AM. De presentatie is in handen van Kenneth van Zijl. Voor meer informatie: http://www.nps.nl/knetterendeletteren – www.nps.nl/knetterendeletteren

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

13 maart 2018

Tussenwezens

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer