Literair Nederland op Radio 1 – zondag 11 januari

Andere gasten op zondag 11 januari:

– de actrice Ariane Schluter, die vorig seizoen de Theo dOr won voor haar rol in 'Strange Interlude' bij het Nationale Toneel. Tegenwoordig speelt ze in het nieuwste stuk van Willem Jan Otten bij Het Toneel Speelt, getiteld ?Braambos.

Jos van Waterschoot, conservator van het Multatuli-Museum in Amsterdam. In Belgie is afgelopen donderdag een tot nu toe onbekende brief van de schrijver Multatuli (1820-1887) opgedoken. De brief zat samen met twee handschriften in boeken die rond 1900 zijn gedrukt. Van Waterschoot vertelt in Opium wat de vondst van de oude Multatuli documenten zo bijzonder maakt.

Ook is er live-muziek van singer/songwriter Liesbet. Ze werd vorige maand tweede in de race om de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland.

(Uitzending gemist? Klik dan http://www.kunsttribune.nl/opium/index.asp?ID=0″ target=_parent>hier! Dan kom je automatisch op de site van Opium. Kijk onder zondag 11 januari.)

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer