9 januari 2004

Literair Nederland op Radio 1 – zondag 11 januari

Andere gasten op zondag 11 januari:

– de actrice Ariane Schluter, die vorig seizoen de Theo dOr won voor haar rol in 'Strange Interlude' bij het Nationale Toneel. Tegenwoordig speelt ze in het nieuwste stuk van Willem Jan Otten bij Het Toneel Speelt, getiteld ?Braambos.

Jos van Waterschoot, conservator van het Multatuli-Museum in Amsterdam. In Belgie is afgelopen donderdag een tot nu toe onbekende brief van de schrijver Multatuli (1820-1887) opgedoken. De brief zat samen met twee handschriften in boeken die rond 1900 zijn gedrukt. Van Waterschoot vertelt in Opium wat de vondst van de oude Multatuli documenten zo bijzonder maakt.

Ook is er live-muziek van singer/songwriter Liesbet. Ze werd vorige maand tweede in de race om de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland.

(Uitzending gemist? Klik dan http://www.kunsttribune.nl/opium/index.asp?ID=0″ target=_parent>hier! Dan kom je automatisch op de site van Opium. Kijk onder zondag 11 januari.)

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De Kunst van het Nietsdoen (2004) van Theo Fischer reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme; het niet steeds willen ingrijpen in de gebeurtenissen van je leven en de dingen naar je hand te willen zetten of bezweren.

Lees meer