Rob Kappen in het Debutantenforum

In Klein verhaal van een grote gekte maken we kennis met Manu, een Nederlandse jongen van Spaanse afkomst die in Den Bosch woont. Tijdens een bezoek aan zijn oma in Galicië, omringd door drank en pelgrims, overdenkt Manu in het mystieke donker van de nacht zijn verleden en in het bijzonder zijn grote liefde Conchita.
Wat is het dat hem zo bezighoudt? Wat is er destijds precies voorgevallen in Madrid en waarom heeft deze liefde zoveel bij hem losgemaakt? En wie is bovendien de auteur van dat mysterieuze, oude dagboek uit 1939, dat Manu van zijn oma gekregen heeft en dat zeer intrigerende, maar ook bijzonder schokkende observaties van de Spaanse Burgeroorlog bevat? Langzaam ontspint zich de geschiedenis van Manu's leven, zijn familie, Spanje, en bovenal van zijn grote, allesomvattende liefde voor het meisje Conchita.

Rob Kappen (Rosmalen 1970) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde eerder in literaire tijdschriften als Nymph, LAVA en Golem. Klein verhaal van een grote gekte is zijn eerste roman.

Recent

22 februari 2018

Boek van een ramp

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer